تاثیر کشت پرتراکم و وزن بنه مادری بر رشد رویشی، گلدهی و محتوای رنگدانه های فتوسنتزی زعفران(.Crocus sativus L)

محمد حسین امینی فرد؛ معصومه شاکری؛ محمد علی بهدانی؛ سید جلال طباطبایی

دوره 10، شماره 1 ، شهریور 1401، صفحه 1-13

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.1579.1061

چکیده
  استفاده از روش کشت پرتراکم و بنه­های مادری دارای وزن مناسب برای تسریع آغاز دوره بهره­برداری اقتصادی از مزرعه زعفران و حصول عملکرد مطلوب حتی در اولین سال کاشت مزرعه دارای اهمیت است. به­منظور بررسی اثر کشت پرتراکم و وزن بنه بر خصوصیات زعفران، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 96-1395 در ...  بیشتر

تأثیر غلظت‌های عصاره جلبک دریایی آکادین و کود مرغی مایع بیومکس بر صفات کیفی، مواد موثره و زعفران (Crocus sativus L.)

محمد علی بهدانی؛ مهدی صادق گرامیان؛ سید وحید اسلامی؛ محمد حسین امینی فرد

دوره 10، شماره 1 ، شهریور 1401، صفحه 14-27

https://doi.org/10.22077/jsr.2020.3243.1125

چکیده
  به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف محلول‌پاشی عصاره جلبک دریایی آکادین® و کود مایع مرغی بیومیکس® بر صفات کیفی، مواد موثره زعفران و عملکرد، آزمایشی در سال‌های زراعی 1396- 1397  به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان فردوس انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل عصاره جلبک دریایی آکادین® در چهار سطح ...  بیشتر

اثر مدیریت منابع، روش و زمان آبیاری بر عملکرد کمی گل و خصوصیات کیفی زعفران

یحیی چوپان؛ ابوطالب هزارجریبی؛ خلیل قربانی؛ موسی حسام؛ عباس خاشعی سیوکی

دوره 10، شماره 1 ، شهریور 1401، صفحه 28-44

https://doi.org/10.22077/jsr.2021.3948.1147

چکیده
  با توجه به آب و هوای خشک و همچنین کمبود شدید آب در مناطق شمال شرقی کشور، کشت محصولاتی که نیاز آبی پایین و در عین حال بهره­وری اقتصادی مطلوبی داشته باشند، مورد توجه است. در همین راستا، تحقیقی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تیمار نوع منبع آبیاری ( آب چاه W1 و پساب تصفیه شده فاضلاب شهری W2)، نوع سیستم آبیاری (آبیاری کرتی S1 و آبیاری ...  بیشتر

بهینه‌سازی سطوح کود دامی و آبیاری بر عملکرد گل و بنه زعفران با استفاده از طرح مرکب مرکزی

پرویز رضوانی مقدم؛ سرور خرم دل؛ فاطمه معلم بنهنگی

دوره 10، شماره 1 ، شهریور 1401، صفحه 45-63

https://doi.org/10.22077/jsr.2021.4086.1152

چکیده
  این آزمایش با هدف بررسی اثر سطوح کود دامی و آبیاری بر عملکرد گل و بنه زعفران با استفاده از طرح مرکب مرکزی با 13 تیمار و دو تکرار در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در دو سال زراعی 97-1396 و 98-1397 اجرا شد. تیمارها شامل سطوح بالا و پائین کود دامی (به ترتیب صفر و 80 تن در هکتار) و سطوح بالا و پایین آبیاری‌ (به ترتیب 120 و 50 درصد نیاز ...  بیشتر

تاثیر کیفیت آب آبیاری و کاربرد سیلیکون، نانوسیلیکون و پلیمر سوپرجاذب بر عملکرد وماده موثره زعفران (Crocus sativus L.)

سمیه خوش پیک؛ ر ضا صدرابادی حقیقی؛ احمد احمدیان

دوره 10، شماره 1 ، شهریور 1401، صفحه 64-83

https://doi.org/10.22077/jsr.2021.4461.1163

چکیده
  کشور ما به­دلیل تکیه برکشاورزی فاریاب، به شدت در معرض شور­شدن اراضی و منابع آب قرار­دارد. شوری عموماً اثر قابل­توجهی روی صفات مورفولوژیک، فیزیولوژیک، بیوشیمیایی و آناتومیک گیاهان گذاشته و بر رشد و نمو، بقا و تولیدات گیاهی اثر منفی می­گذارد. به منظور مطالعه تاثیر کیفیت آب آبیاری و کاربرد سیلیکون، نانوسیلیکون و پلیمر ابرجاذب ...  بیشتر

طراحی و شبیه‌سازی یک سیستم الکترونیکی برای تحلیل گازهای گیاه زعفران

احسان عظیمی راد؛ سیدرضا موحد قدسی نیا؛ حامد کاوه

دوره 10، شماره 1 ، شهریور 1401، صفحه 84-95

https://doi.org/10.22077/jsr.2021.4664.1168

چکیده
  صنایع کشاورزی هم­پای دیگر صنایع مهم در کشور نیازمند استفاده از حسگرها، آشکارسازها و آنالیزورهای گاز است. وظیفه اصلی این آنالیزورها، آشکارسازی انواع مختلف گازها و آلاینده های محیطی و تحلیل اطلاعات بدست آمده از آن برای تعیین کیفیت فیزیولوژیکی رشد گیاه، سنجش وضعیت ماندگاری اندام­های برداشت شده همچون گل، میوه و امثال آن می­باشد. ...  بیشتر

تأثیر قابلیت‌های بازاریابی اینترنتی بر ارتباطات بین‌الملل و قابلیت‌های صادراتی شرکت‌های فعال در صنعت زعفران

امیررضا کنجکاو منفرد

دوره 10، شماره 1 ، شهریور 1401، صفحه 96-112

https://doi.org/10.22077/jsr.2021.4674.1169

چکیده
  امروزه فناوری­اطلاعات و تجارت­الکترونیکی نقش مهمی در ورود موفق به بازار خارجی و افزایش کارایی و اثربخشی صادرات محصولات کشاورزی از جمله زعفران دارد. بنابراین، مطالعه حاضر باهدف بررسی نقش قابلیت‌های بازاریابی اینترنتی شرکت‌های فعال در صنعت زعفران برافزایش قابلیت‌های صادراتی و ارتباطات بین‌الملل این شرکت‌ها به انجام رسید. ...  بیشتر

زعفران و تغییر اقلیم؛ نگاهی به تغییرات نیاز آبی آن با استفاده از روش الگوریتم‌های هوشمند

یاسین زمانی؛ سید آرمان هاشمی منفرد؛ مهدی اژدری مقدم؛ محسن حمیدیان پور

دوره 10، شماره 1 ، شهریور 1401، صفحه 113-128

https://doi.org/10.22077/jsr.2021.4531.1165

چکیده
  این مطالعه اثرات تغییر اقلیم بر نیاز آبی گیاه زعفران را در 13 منطقه­ی خراسان جنوبی و خراسان رضوی برای سه دوره­ی زمانی 2030-2050، 2055-2075 و 2080-2100 با استفاده از الگوریتم­های ترکیبی ANN-NSGA-II و ANN-ICA بررسی می­کند. این تحقیق برای اولین بار به محاسبه نیاز آبی زعفران براساس تغییر اقلیم با استفاده از مدل­های CMIP6 و سناریوهای SSP245 و SSP585 پرداخته است. ...  بیشتر

بررسی پاسخ پروتئینی زعفران تحت تنش اسمزی به روش پروتئومیکس

محمدرضا نقوی؛ ابوالفضل توسلی

دوره 10، شماره 1 ، شهریور 1401، صفحه 129-147

https://doi.org/10.22077/jsr.2022.4712.1170

چکیده
  شناسایی مکانیسم مولکولی-پروتئینی زعفران در مقابل تنش اسمزی در ایران که یکی از کشورهای خشک و نیمه­خشک جهان محسوب می­شود، از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. بدین منظور و برای بررسی پاسخ پروتئینی به تنش اسمزی اعمال شده با غلظت­های مختلف PEG6000، آزمایشی با استفاده از دو توده زعفران (تربت­حیدریه و مرند) به روش کشت آبکشت (هیدروپونیک) در ...  بیشتر

تاثیر اسید هیومیک مایع و وزن بنه مادری بر عملکرد گل و مواد مؤثره کلاله زعفران ( Crocus sativus L.)

جلال روکی؛ مجید قربانی جاوید؛ ایرج اله دادی؛ غلامعلی اکبری؛ حسین رامشینی

دوره 10، شماره 1 ، شهریور 1401، صفحه 148-159

https://doi.org/10.22077/jsr.2022.2332.1094

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر اسید هیومیک و وزن بنه مادری بر عملکرد گل و مواد مؤثره زعفران، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی زعفران دانشکدگان ابوریحان- دانشگاه تهران در سال زراعی 96-1395 به اجرا درآمد. فاکتورهای آزمایش، شامل چهار سطح اسید هیومیک مایع (صفر، 25، 50 و100 لیتر در هکتار) و وزن بنه مادری ...  بیشتر

تأثیر عصاره آبی خامه زعفران (Crocus sativus) بر شاخص‌های انعقاد خون در موش سوری

علیرضا رامندی؛ محبوبه ناصری؛ ایمان یوسفی جوان

دوره 10، شماره 1 ، شهریور 1401، صفحه 168-160

https://doi.org/10.22077/jsr.2022.4950.1176

چکیده
  بررسی خواص فارماکولوژیک زعفران ومواد موثره آن باتوجه به کاربردهای بالینی و بهداشتی که در انسان می­تواند داشته باشد، حائز اهمیت است. آمبولی لخته خون شریانی و وریدی از عوامل شایع مرگ و میر در سراسر جهان است و بیماری­های قلبی عروقی در حال حاضر تقریباً نیمی از بیماری­های غیر مسری را تشکیل می­دهند. زعفران یکی ازگیاهان دارویی است ...  بیشتر

اثر مدیریت زراعی بر عملکرد گل و پیاز زعفران (Crocus sativus L.) در شرایط مدیریت مزرعه‌ای کشاورزان (On-farm)

سرور خرم دل؛ فاطمه معلم بنهنگی؛ جواد شباهنگ

دوره 10، شماره 1 ، شهریور 1401، صفحه 182-169

https://doi.org/10.22077/jsr.2022.4866.1174

چکیده
  مدیریت زراعی مناسب عامل مهمی برای کاهش تداخل بین گیاهان و جذب بهتر منابع محیطی می­باشد. از طرف دیگر، تلفات عناصر غذایی به دلیل فرسایش خاک و افزایش درجه حرارت، از جمله مشکلات عمده نظام­های زعفران محسوب می­شوند. از این رو، در این مطالعه، اثر عوامل مدیریت زراعی چون مقادیر مختلف پیاز و عمق کاشت بر عملکرد گل، کلاله و پیازهای دختری ...  بیشتر