اثر روش‌های مختلف خشک کردن کلاله بر محتوی رطوبت، زمان خشک شدن و خصوصیات کیفی زعفران

عبداله ملافیلابی؛ سرور خرم دل؛ جواد شباهنگ

دوره 7، شماره 2 ، اسفند 1398، صفحه 177-188

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.1872.1072

چکیده
  زعفران بعنوان گران‌ترین محصول کشاورزی جایگاه ویژه‌ای در بین محصولات دارد. ترکیبات اختصاصی آن شامل کروسین، پیکروکروسین و سافرانال می‌باشد. روش‌های مختلف خشک کردن علاوه بر تأثیر بر میزان مصرف انرژی، از طریق تأثیر بر ویژگی‌های شیمیایی و حسی زعفران، کیفیت نهایی آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بر این اساس، این مطالعه با هدف بررسی اثر ...  بیشتر

ارزیابی اثر عصاره هیدروالکلی گلبرگ زعفران بر رشد، پاسخ ایمنی همورال، صفات بیوشیمیایی خون و وضعیت پاداکسندگی جوجه‌های گوشتی

سید جواد حسینی واشان؛ علی حسین پیرای

دوره 7، شماره 2 ، اسفند 1398، صفحه 189-202

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.2056.1079

چکیده
  هدف از این پژوهش ارزیابی اثر عصاره هیدروالکلی گلبرگ زعفران بر شاخص­های عملکرد رشد، وزن نسبی اجزای لاشه، پاسخ ایمنی و وضعیت پاداکسندگی جوجه­های گوشتی بود. برای این منظور آزمایشی در بهار 1396  در مرغداری تحقیقاتی دانشگاه بیرجند انجام شد. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی با پنج تکرار (پن) و 10 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی ...  بیشتر

مطالعه‌ فون بندپایان شکارگر و پارازیتوئید در مزارع زعفران (.Crocus sativus L)

حسن قهاری

دوره 7، شماره 2 ، اسفند 1398، صفحه 203-215

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.2363.1096

چکیده
  زعفران یا طلای سرخ با نام علمی  Crocus sativus L.(از خانواده Iridaceae)، به عنوان یکی از محصولات مهم و با ارزش اقتصادی بالا، از جنبه صادرات حائز اهمیت است. زعفران نیز مانند سایر محصولات کشاورزی دارای آفات مختلف می‌باشد که در مزارع زعفران کشور فعالیت دارند و باعث ایجاد خسارت به محصول می‌شوند. بر این اساس، فون دشمنان طبیعی (شامل شکارگرها و پارازیتوئیدها) ...  بیشتر

اثر تلقیح با میکوریزا و سطوح ورمی‌کمپوست بر برخی عناصر برگ و خصوصیات بنه زعفران زراعی (Crocus sativus L.) در شرایط آب و هوایی کرمان

نجمه جامی؛ اصغر رحیمی؛ ابراهیم صداقتی؛ مهدی نقی زاده

دوره 7، شماره 2 ، اسفند 1398، صفحه 217-234

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.1990.1074

چکیده
  به منظور بررسی غلظت عناصر پرمصرف و کممصرفبرگ و خصوصیات بنه زعفران (Crocus sativusL.) تحت تاثیر سطوح مختلف میکوریزا و ورمی­کمپوست، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 97-1396 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی در دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل چهار سطح ورمی­کمپوست ...  بیشتر

اثر وزن بنه مادری و غلظت‌های عناصر غذایی و متیونین بر سبز شدن زعفران (.Crocus sativus L)

نسرین ایزدی؛ علی سروش زاده؛ علی مختصی بیدگلی

دوره 7، شماره 2 ، اسفند 1398، صفحه 235-249

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.2286.1092

چکیده
  به منظور بررسی اثر غلظت­های عناصر غذایی، متیونین و اندازه بنه مادری بر سبز شدن زعفران، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار و دو سال زراعی 93 و 94 در مزرعه‌ دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. تیمارها شاملعناصر غذاییبه صورت کود مایع(عناصر ماکرو و میکرو) در چهار غلظت (10، 20، 30، 40 میلی‌لیتر در لیتر)، اسیدآمینه ...  بیشتر

پهنه‌بندی آگروکلیمایی کشت زعفران در استان آذربایجان شرقی

اصغر فرج نیا؛ کامران مروج

دوره 7، شماره 2 ، اسفند 1398، صفحه 251-267

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.1445.1057

چکیده
  ادامه روند خشکسالی­های اخیر و افت شدید سطح سفره­های آب زیرزمینی در استان آذربایجان شرقی ایجاب می­کند که مصرف آب در بخش کشاورزی با اصلاح الگوی کشت کاهش یافته و محصولات با نیاز آبی کم جایگزین محصولات فعلی شود. این پژوهش به منظور مکانیابی مناطق مستعد کشت زعفران و با در نظر گرفتن نیازهای اکولوژیک این محصول با روش تحلیل سلسله مراتبی ...  بیشتر

اثر کودهای آلی و زیستی و آبیاری تابستانه بر عملکرد کمی و خصوصیات کیفی زعفران (.Crocus sativus L) در شهرستان زاوه

علی پوررضا؛ حسین امیرشکاری

دوره 7، شماره 2 ، اسفند 1398، صفحه 269-282

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.2135.1083

چکیده
  زعفران (Crocus sativus L.) گیاهی علفی، چندساله و متعلق به تیره زنبق است که ازنظر اقتصادی پرمنفعت‌ترین گیاه در استان‌های خراسان رضوی و جنوبی بشمار می‌آید. این پژوهش به‌منظور بررسی اثر آبیاری تابستانه، کودهای آلی و زیستی بر فرآیند رشد و نمو گیاه زعفران در شهرستان زاوه خراسان رضوی اجرا شد. این آزمایش به‌صورت اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک‌های ...  بیشتر

بررسی عوامل مدیریتی و اقلیمی مؤثر در خلاء عملکرد بین کشت مرسوم و آرمانی زعفران در استان‏های خراسان رضوی و جنوبی

حسن فیضی؛ روح اله مرادی

دوره 7، شماره 2 ، اسفند 1398، صفحه 283-298

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.2242.1089

چکیده
  میانگین تولید در کشت رایج زعفران در کشور 2/3 کیلوگرم کلاله خشک در هکتار می‏باشد. بر اساس طرح کشت آرمانی زعفران عملکرد کلاله خشک در سال اوج عملکرد معادل41 کیلوگرم در شهرستان فردوس، 38 کیلوگرم در شهرستان باخزر، 30  و 25 کیلوگرم در شهرستان تربت حیدریه در هکتار برداشت شده است. هدف از این تحقیق بررسی عوامل مدیریتی و اقلیمی تأثیرگذار در بروز ...  بیشتر

تأثیر سطوح اسید ‏فولویک و کود دامی بر ویژگی‌های فیزیولوژیکی و عملکرد گل زعفران در سال اول

محمد حسین امینی فرد؛ فریده احمدی؛ رحمان قزل

دوره 7، شماره 2 ، اسفند 1398، صفحه 299-310

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.1013.1044

چکیده
  مدیریت حاصلخیزی خاک، یکی از مهمترین عوامل در تعیین عملکرد و کیفیت زعفران به شمار می­رود که در این میان، کودهای آلی نقش مهمی در تولید و کیفیت زعفران ایفا می­کنند. به منظور بررسی اثرات کود گاوی و اسید فولویک بر صفات کمی و کیفی زعفران، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‏های کامل تصادفی، در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه ...  بیشتر

اثر کودهای زیستی و جهت قرارگیری بنه‌ها در خاک بر برخی خصوصیات زراعی زعفران

لیلا تبریزی؛ الهام عزیزی

دوره 7، شماره 2 ، اسفند 1398، صفحه 311-323

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.1808.1069

چکیده
  زعفران، گیاه ارزشمند ادویه‌ای است که در صنایع داروسازی و غذایی کاربرد فراوانی دارد. با وجود توقع پایین این گیاه از نظر عناصر غذایی، تامین مواد غذایی در محیط رشد ریشه‌ها می­تواند در تولید گل و بنه زعفران مؤثر باشد. این آزمایش با هدف بررسی تأثیر کودهای زیستی و جهت قرارگیری بنه­های مادریدر خاک بر برخی خصوصیات بنه، گل و کلاله زعفران، ...  بیشتر

تدوین راهبردهای بازاریابی استراتژیک (11 Ps) زعفران با رویکرد تحلیل عوامل استراتژیک

فاطمه پیرملک؛ علیرضا کرباسی؛ محمد قربانی؛ فاطمه رستگاری پور

دوره 7، شماره 2 ، اسفند 1398، صفحه 325-342

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.791.1030

چکیده
  به‌منظورشناسایینقاطقوت،ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها در بازار زعفران ایران در قالب آمیخته بازاریابیP 11، در این مطالعه از چارچوب جامع راهبردی رویکرد تحلیل عوامل استراتژیک استفاده شد.اطلاعات موردنیاز از طریق مصاحبه حضوری و تکمیل پرسشنامه تخصصی با 11 نفر از مدیران و کارشناسان شرکت‌های تولیدکننده و صادرکننده زعفران در شهرهای مشهد و تربت‌حیدریه ...  بیشتر

اثر سطوح شوری و فرم‌های نیتروژن بر عملکرد گیاه دارویی زعفران در شرایط آب و هوایی بیرجند

قریشی سید غلامرضا؛ عباس خاشعی سیوکی؛ علی بیکی

دوره 7، شماره 2 ، اسفند 1398، صفحه 343-353

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.138.1005

چکیده
  تنش شوری یکیاز مشکلات عمده تولید محصولات کشاوزی در مناطق خشک و نیمه­خشک است. این پژوهش با هدف بررسی اثر سطوح مختلف شوری و فرم­های کوددهی نیتروژن بر رشد و عملکرد زعفران در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند طی سال­های 1387-1385 به صورت کرت­های خرد شده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. شوری آب آبیاری ...  بیشتر