تأثیر سطوح ورمی‌کمپوست حیوانی بر خصوصیات بیوشیمیایی و مواد موثره گلبرگ وکلاله زعفران (Crocus sativus L.)

علی افتاده فدافن؛ محمد حسین امینی فرد؛ فرید مرادی نژاد؛ محمد علی بهدانی

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1399، صفحه 1-9

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.93.1002

چکیده
  مدیریت تغذیه از مهمترین عوامل در تعیین کمیت و کیفیت زعفران به شمار میرود، که در این میان، کودهای آلی نقش مهمی در تولید با کیفیت و ارگانیک زعفران ایفا میکنند. این آزمایش به منظور ارزیابی تاثیر مقادیر مختلف ورمی کمپوست کود حیوانی بر خصوصیات بیوشیمیایی و مواد موثره زعفران گلبرگ و کلاله، در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار ...  بیشتر

بررسی تولیدات علمی با موضوع زعفران در پایگاه بین المللی وب آو ساینس طی سالهای 1995-2017

افشین حمدی پور

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1399، صفحه 11-27

https://doi.org/10.22077/jsr.2020.2366.1097

چکیده
  چکیده در پژوهش حاضر به تحلیل مقالات علمی ثبت شده با موضوع زعفران(طلای سرخ) در پایگاه بین‌المللی وب‌آوساینس طی سالهای 1995-2017 پرداخته شد. این پژوهش با استفاده از روش توصیفی تحلیلی با رویکرد علم‌سنجی انجام شد. یافته ها نشان داد که در طول دوره بررسی تعداد 1582 مدرک درموضوع زعفران در وب‌آوساینس ثبت شده است و در کل 5034 نفر در انتشار مدارک در ...  بیشتر

مقایسه شاخص‌های انرژی، محیط زیستی و اقتصادی در نظام‌های تولید گندم آبی و زعفران در استان خراسان رضوی

سرور خرم دل؛ مهدی نصیری محلاتی؛ هدی لطیفی؛ محمود رضا فرزانه بلگردی

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1399، صفحه 29-54

https://doi.org/10.22077/jsr.2020.2892.1116

چکیده
  این مطالعه با هدف ارزیابی جامع بیلان انرژی، پیامدهای محیط زیستی و آنالیز اقتصادی بوم‌نظام‌های گندم آبی (بعنوان سیستم پرنهاده و رایج) و زعفران (بعنوان سیستم کمنهاده و سنتی) در استان خراسان رضوی در سال 1397 انجام شد. نهادههای مصرفی دو گیاه گندم (یکساله) و زعفران (چندساله طی سالهای اول تا ششم) با استفاده از پرسشنامه (32 پرسشنامه برای هر محصول) ...  بیشتر

اثر سن مزرعه، اقلیم، وزن بنه مادری و توده بر عملکرد گل و بنه و خصوصیات کیفی زعفران

عبداله ملافیلابی؛ حمید معین راد؛ محبوبه صیادی

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1399، صفحه 55-69

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.2026.1077

چکیده
  هدف از انجام این تحقیق مطالعه اثر سن مزرعه و اقلیم روی فراوانی وزنی بنه در مناطق زعفران خیز استان خراسان (شامل بشرویه و تربت حیدریه) و اثر وزن بنه مادری و توده روی عملکرد گل، صفات رویشی و خصوصیات کیفی زعفران بود. مطالعه اثر سن مزرعه و اقلیم بر روی فراوانی وزنی بنه‌های دختری بصورت طرح آشیانه‌ای با هشت سن مزرعه و دو اقلیم بشرویه و تربت ...  بیشتر

اثرات کاربرد اسید هیومیک به صورت خاکی و محلول پاشی بر خواص کمی و کیفی زعفران

محمد گردکانه؛ احسان امینی؛ معصومه خان احمدی

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1399، صفحه 71-84

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.2450.1098

چکیده
  این مطالعه به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‌‌های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 95-1394 در منطقه بیله‌وار استان کرمانشاه انجام شد. ﻓﺎﮐﺘﻮر‌ﻫـﺎی مورد بررسی ﺷﺎﻣﻞ چهار سطح اسید‌هیومیک سافرون (0، 1، 2 و 3 لیتر در هکتار) برای محلول‌پاشی و چهار سطح اسید-هیومیک گرانوله (0، 10، 20 و 30 کیلوگرم در هکتار) به صورت مصرف در خاک، ...  بیشتر

بررسی راهبردی پتانسیل های اگروتوریسم زعفران تربت حیدریه

سمیه شیرزادی لسکوکلایه؛ عباس جلالی

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1399، صفحه 85-98

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.2488.1099

چکیده
  گردشگری کشاورزی می‌تواند نقش مهمی در اقتصاد یک منطقه و شناساندن محصولات کشاورزی آن ایفا نماید. در این مطالعه سعی شده است ضمن شناخت پتانسیل‌ها و محدودیت‌های توسعه گردشگری کشاورزی منطقه تربت حیدریه، راهبردها و راهکارهایی برای بهبود آن معرفی گردد تا در جهت تقویت و شناساندن زعفران تربت حیدریه و افزایش پتانسیل‌های صادراتی، گام کوچکی ...  بیشتر

اثر بنزیل‌آمینوپورین، کودهای زیستی حل‌کننده فسفات و وزن بنه‌ مادری بر شاخص‌های کمی گل و بنه‌های دختری زعفران (Crocus sativus L.) در منطقه یاسوج

افسانه بخردیانی نسب؛ حمیدرضا بلوچی؛ محسن موحدی دهنوی؛ علی سروش زاده

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1399، صفحه 99-113

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.2767.1112

چکیده
  زعفران یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی و دارویی ایران است. این پژوهش به منظور بررسی تأثیر تیمار هورمون بنزیل آمینوپورین، کاربرد کودهای زیستی (فسفات بارور 2 و میکوریزا) و وزن بنه‌ مادری بر شاخص‌های کمی بنه‌های دختری زعفران و عملکرد گل به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار، در منطقه یاسوج در سال‌ زراعی 97-1396 ...  بیشتر

ارزیابی مدل‌سازی فرآیند خشک کردن زعفران به روش آون‌گذاری با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی

وحید حکیم زاده

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1399، صفحه 115-126

https://doi.org/10.22077/jsr.2020.2749.1111

چکیده
  زعفران ارزشمندترین ادویه شناخته­شده در دنیا است. کروسین، پیکروکروسین و سافرانال به­ترتیب به عنوان شاخص رنگ، طعم و آرومای زعفران شناخته می‌شوند. خشک کردن از مهمترین مراحل مؤثر بر کیفیت نهایی زعفران از لحاظ میزان کروسین، پیکروکروسین و سافرانال محسوب می‌گردد. در این تحقیق، کارایی فرآیند خشک کردن به روش آون­گذاری بر اساس متغیرهای ...  بیشتر

شناسایی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی و خصوصیات ضدباکتریایی در گیاه (Crocus pallasii subsp. haussknechtii (Boiss. & Reut. ex Maw) B. Mathew (

مریم مودی؛ نوید زیویار؛ قدسیه باقرزاده

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1399، صفحه 127-140

https://doi.org/10.22077/jsr.2020.2857.1115

چکیده
  این پژوهش به منظور بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره‌های متانولی، اتیل استات و ان-هگزان قسمت بُنه و برگ گیاه زعفران جوقاسم(Crocus pallasii subsp. Haussknechtii (Boiss. & Reut. ex Maw) B.Mathew  جمع­آوری شده از سه رویشگاه‌ مختلف (گازه، زیبا و ویسیان) در استان لرستان در سال 1397 انجام شد. عصاره‌گیری به روش خیساندن انجام شد و آنالیز ...  بیشتر

اثر محلول‌پاشی با کودهای جلبک دریایی، اوره و ریزمغذی بر عملکرد و اجزای عملکرد زعفران (Crocus sativus L.)

قربان عزیزی؛ سیدغلامرضا موسوی؛ محمد جواد ثقه‌الاسلامی؛ منصور فاضلی رستم‌پور

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1399، صفحه 141-159

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.2064.1080

چکیده
  مدیریت تغذیه از مهم‌ترین عوامل در تعیین عملکرد وکیفیت زعفران (Crocus sativus L.) به شمار می‌رود. به منظور بررسی اثر محلول­پاشی بر عملکرد زعفران، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار طی سال زراعی 96-1395 در مزرعه شخصی واقع در روستای بجدبیرجند اجرا گردید. فاکتورها شامل جلبک دریاییآکادین در سه سطح (شاهد، یک و ...  بیشتر

تعیین نیاز آبی و ضریب گیاهی زعفران (Crocus sativus L.) با استفاده از روش لایسیمتری در اقلیم خشک-کویری بیرجند

سعید قوامسعیدی نوقابی؛ عباس خاشعی سیوکی؛ حسین حمامی؛ علی شهیدی؛ مصطفی یعقوب‌زاده

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1399، صفحه 161-172

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.2515.1101

چکیده
  زعفران گیاهی متعلق به خانواده زنبقیان، علفی، چند‌ساله و نیمه‌گرمسیری است که کشت آن در استان‌ خراسان جنوبی از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به اهمیت مقدار آب آبیاری در عملکرد زعفران، این تحقیق به‌منظور تعیین نیاز آبی زعفران در سال زراعی 98-1397 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند انجام شد. برای اجرای این طرح از شش ...  بیشتر

همسانه‌سازی و بررسی بیوانفورماتیکی ژن CCD1 در زعفران(Crocus sativus L.) ایران

محمد جواد حبیب زاده؛ سید مهدی زیارت نیا؛ ابراهیم دورانی علیایی؛ مصطفی ولیزاده

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1399، صفحه 173-190

https://doi.org/10.22077/jsr.2020.2906.1117

چکیده
  ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران جهان می­باشد بر همین اساس زعفران در کشور به عنوان یک محصول راهبردی محسوب می‌گردد. از آنجا که متابولیسم آپوکاروتنوئیدها عامل ارزش اقتصادی در گیاه زعفران است، لذا جداسازی و تجزیه و تحلیل شیمیایی ژن‌های درگیر در متابولیسم کاروتنوئیدها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. باتوجه به اهمیت ژن CsCCD1 در بیوسنتز ...  بیشتر