معرفی شناساگر pH گیاهی از گلبرگ زعفران و تعیین میزان آنتوسیانین ضایعات آن

قدسیه باقرزاده؛ مریم منظری توکلی

دوره 6، شماره 2 ، اسفند 1397، صفحه 155-166

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.677.1026

چکیده
  د زعفران (Crocus sativus L.) گیاهی از خانواده زنبقیان می­باشد که در دنیا به عنوان یک ادویه گران­قیمت شناخته شده است. اما همزمان بخش زیادی از این گیاه یا همان گلبرگ به صورت ضایعات بی­استفاده دور ریخته می­گردد.رنگ گلبرگ زعفران به علت وجود ترکیباتی به نام آنتوسیانین­ها و فلاونوئیدها است. آنتوسیانین­ها دسته­ای از ترکیبات طبیعی و در ...  بیشتر

ردیابی سرلوژیکی و مولکولی ویروس پژمردگی لکه‌ای گوجه‌فرنگی در برخی علف‌های هرز در مزارع زعفران

سالار فرخوند؛ عاطفه حسینی؛ خدیجه سالاری؛ محمد حسین امینی فرد

دوره 6، شماره 2 ، اسفند 1397، صفحه 167-177

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.855.1036

چکیده
  زعفران یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی و صادراتی ایران است و بررسی عوامل محدود کننده آن حائز اهمیت است. ویروس پژمردگی لکه ای گوجه فرنگی (Tomato spotted wilt virus, TSWV) از مخربترین ویروس های گیاهی است و علف های هرز به عنوان کانون و منابع اولیه انتشار این ویروس می باشند، به منظور ردیابی و شناسایی علف های هرز آلوده به TSWV در مزارع زعفران، در فروردین ...  بیشتر

تولید ریزبنه‌ در زعفران (.Crocus Sativus L) از طریق کشت درون شیشه‌ای

علی ایزانلو؛ عاطفه درخشان؛ زهره علیزاده؛ محمدعلی بهدانی

دوره 6، شماره 2 ، اسفند 1397، صفحه 179-189

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.1187.1048

چکیده
  زعفران گیاهی تریپلوئید و عقیم است که تکثیر آن فقط از طریق بنه­های مادری انجام می­شود. تکثیر گیاه به طور طبیعی خیلی کند است. استفاده از تکنیک­های کشت درون شیشه­ای می­تواند به تکثیر این گیاه سرعت بخشیده و جوابگوی درخواست بیش از پیش کشاورزان به این گیاه دارویی مهم باشد. هدف از این تحقیق، دستیابی به روش مناسب برای ایجاد ریزبنه ...  بیشتر

تحلیل اقتصادی و بررسی عوامل مؤثر بر ناکارایی مزارع زعفران شهرستان گناباد

محمدرضا رمضانی؛ آرش دوراندیش؛ محدثه داوری ترشیزی

دوره 6، شماره 2 ، اسفند 1397، صفحه 191-202

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.1706.1065

چکیده
  مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کارایی مزارع زعفران شهرستان گناباد و ارائه راهکارهایی برای بهبود نحوه استفاده از عوامل تولید صورت گرفته است. به منظور دستیابی به اهداف تحقیق نمونه‌ای متشکل از 110 زعفران‌کار در سال 1396 مورد بررسی قرار گرفتند. بر پایه نتایج میانگین کارایی فنی، تخصیصی و اقتصادی در حالت بازده متغیر نسبت به مقیاس به ترتیب برابر ...  بیشتر

تأثیر اسید سالیسیلیک و روش‌های کاربرد بر عملکرد بنه‌های دختری و خصوصیات فیزیولوژیک زعفران (.Crocus sativus L)

شیرین انصاریان مهابادی؛ ایرج اله دادی؛ مجید قربانی جاوید؛ الیاس سلطانی

دوره 6، شماره 2 ، اسفند 1397، صفحه 203-218

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.1290.1051

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر غلظت های مختلف شبه هورمون اسید سالیسیلیک و روشهای کاربرد آن و نیز وزن بنه مادری بر عملکرد و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی زعفران آزمایشی به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل فاکتور اول روش کاربرد هورمون (پرایمینگ ...  بیشتر

تأثیر دگرآسیبی اندام‌های زعفران (.Crocus sativus L) بر خصوصیات جوانه‌زنی و رشد گیاهچه زیره‌سبز و گوجه‌فرنگی

امیر سالاری؛ حسن فیضی؛ فائزه قراری؛ فاطمه بانوی بختیاری

دوره 6، شماره 2 ، اسفند 1397، صفحه 219-232

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.1490.1059

چکیده
  برخی از گیاهان با ترشح ترکیب‌های شیمیایی، رشد و نمو گیاهان مجاور خود را تحت تأثیر قرار می‌دهند. این پژوهش به‌منظور بررسی اثر دگرآسیبی اندام‌های مختلف زعفران (برگ، بنه و ترکیب برگ و ‌بنه) هرکدام در 5 سطح صفر، 25/0، 5/0، 1 و 2 درصد به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی بر جوانه‌زنی و شاخص‌های رشد گیاهچه زیره‌سبز و گوجه‌فرنگی ...  بیشتر

بهینه‌سازی سطوح کود دامی و وزن پیاز در زراعت زعفران (.Crocus sativus L) با استفاده از طرح مرکب مرکزی

سرور خرم دل؛ پرویز رضوانی مقدم؛ فاطمه معلم بنهنگی؛ جواد شباهنگ

دوره 6، شماره 2 ، اسفند 1397، صفحه 233-249

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.1392.1054

چکیده
  در این مطالعه، اثر سطوح کود دامی و وزن بنه بر عملکرد گل، عملکرد کلاله، وزن خامه و خصوصیات کیفی زعفران با استفاده از طرح مرکب مرکزی انجام شد. این آزمایش با 13 تیمار و دو تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال زراعی 95-1394 و 96-1395 انجام شد. تیمارها بر اساس سطوح بالا و پایین کود دامی (صفر و 40 تن در هکتار) و وزن بنه (7 ...  بیشتر

استخراج و جداسازی سه ژن AREB، DREB و MPK در گیاه زعفران (.Crocus sativus L) به منظور بررسی مقاومت به خشکی

ایمان یوسفی جوان؛ فائزه قراری

دوره 6، شماره 2 ، اسفند 1397، صفحه 251-267

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.857.1037

چکیده
  تنش‌های محیطی مهمترین عامل کاهش دهنده عملکرد محصولات کشاورزی در سطح جهان هستند. تنش خشکی یکی از عوامل محدود کننده تولید گیاهان زراعی در سراسر جهان است.برای کاهش اثر تنش های محیطی، یافتن ژنوتیپ‌هایی که دارای ژن‌ها و صفات مطلوبی در این زمینه باشند، مهم است. بدین منظور یکی از مهم‌ترین اهداف تحقیقاتی، درک مکانیسم‌های مولکولی مرتبط ...  بیشتر

تأثیر فعالیت ریشه زعفران و سطوح کود حیوانی بر فراهمی عناصر غذایی در خاک

محمد حسن سیاری زهان؛ مجید جامی الاحمدی؛ یاسین هلال بیکی

دوره 6، شماره 2 ، اسفند 1397، صفحه 269-282

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.1396.1055

چکیده
  فراهمی عناصر غذایی در محیط ریشه گیاه و بهبود وضعیت فیزیکی خاک با استفاده صحیح و مقدار کافی از کود حیوانی می­تواند موجب بهبود عملکرد زعفران شود. این مطالعه در نهالستان دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با چهار تکرار در گلدان‌های 25 کیلویی خاک در سال 1394- 1393 اجرا شد. تیمارها شامل شاهد (عدم کاربرد کود)، ...  بیشتر

پهنه‌بندی اقلیمی کشت زعفران (.Crocus sativus L) با استفاده از روش تحلیل سلسله -مراتبی و تحلیل شبکه‌ای (مطالعه موردی: شهرستان سمنان)

علی شهیدی؛ عباس خاشعی سیوکی؛ احمد عربی

دوره 6، شماره 2 ، اسفند 1397، صفحه 283-298

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.626.1024

چکیده
  زعفران (Crocus sativus L.) به عنوان گران­بهاترین محصول کشاورزی و دارویی جهان از جمله گیاهانی است که با توجه به مقاومت در برابر خشکی نقش قابل توجهی در زمینه صادرات غیرنفتی ایران دارد. از طرفی، شرایط اقلیمی از مهمترین متغیر­های محیطی تأثیر­گذار در تولید محصولات کشاورزی می­باشد. همچنین اساس توسعه کشاورزی آگاهی دقیق از ویژگی­های محیطی ...  بیشتر