اثر نوع و مقدار زئولیت بر برخی خصوصیات شیمیایی خاک تحت کشت زعفران

محسن احمدی؛ عباس خاشعی سیوکی؛ محمدحسن سیاری؛ حمید کاردان مقدم

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1397، صفحه 1-15

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.105.1003

چکیده
  زعفران (Crocus sativus L.) گیاهی نیمه‌گرمسیری است که کشت آن در ایران سابقه طولانی داشته و عملکرد آن به خصوصیات شیمیایی خاک وابسته است. زئولیت‌ها از جمله موادی هستند که علاوه بر خاصیت حاصلخیزکنندگی خاک، قابلیت اصلاح آن را نیز دارند. بنابراین؛ به منظور بررسی اثر زئولیت بر برخی خصوصیات شیمیایی خاک (کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، کلر، بی‌کربنات، ...  بیشتر

تاثیر محلول‏ پاشی اسید هیومیک بر برخی صفات مورفولوژیک و عملکرد گل زعفران

فریده احمدی؛ محمد حسین امینی فرد

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1397، صفحه 17-26

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.540.1021

چکیده
  به منظور بررسی اثر اسید هیومیک بر صفات مورفولوژیک و عملکرد گل زعفران، آزمایشی در سال 1395- 1394 در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی در دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل چهار سطح اسید هیومیک (0، 5، 10 و 15 لیتر در هکتار) با سه تکرار بود. نتایج نشان داد، اسید هیومیک تاثیر معنی‏داری بر اجزا برگ (وزن تر و خشک و کلروفیل ...  بیشتر

اثرات محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک و نیترات پتاسیم بر محتوای کلروفیل، نشت الکترولیت و رشد بنه‌های دختری زعفران در شرایط بیرجند

مانی جباری؛ مهدی خیاط؛ حمیدرضا فلاحی؛ علیرضا صمدزاده

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1397، صفحه 27-49

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.613.1022

چکیده
  به منظور بررسی نقش محلول‌پاشی هورمون اسید سالیسیلیک و نیترات پتاسیم بر گیاه زعفران، آزمایشی دو ساله (94-1393 و 94-1395) در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی سرایان (دانشگاه بیرجند) به اجرا در آمد. در این آزمایش، غلظت‌های مختلف اسید سالیسیلیک (5/0، 1 و 2 میلی‌مولار بر لیتر) و نیترات پتاسیم (250، 500 و ...  بیشتر

بررسی عوامل مؤثر بر میزان ارزآوری محصول زعفران در ایران با تأکید بر بسته‌بندی و برند سازی

فاطمه رستگاری پور؛ نریمان محمدی

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1397، صفحه 51-73

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.876.1038

چکیده
  چکیدهاهمیت اقتصادی و اجتماعی زعفران به عنوان گرانترین ادویه جهان، جایگاه منحصر به فردی در میان محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد. کاربردهای متعدد و فراوان زعفران و خواص دارویی و مصارف متنوع غذایی آن و از همه مهم تر نقش عمده‌ای که در زندگی کشاورزان خراسان مرکزی و جنوبی دارد توجه ویژه به مسائل تولید، صادرات و بازار زعفران را بیش از ...  بیشتر

مدلسازی تأثیر تغییرات اقلیمی بر پراکندگی مکانی کشت زعفران برای دوره های آینده (مطالعه موردی: استان خراسان جنوبی)

مرتضی اسمعیل نژاد؛ عباس خاشعی سیوکی

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1397، صفحه 75-88

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.378.1016

چکیده
  تغییرات اقلیمی پیامدهای مستقیم و غیرمستقیمی بر منابع آب، کشاورزی و محیط‌ زیست دارد. اقلیم‌های خشک و نیمه‌خشک که استان خراسان جنوبی نیز در آن قرار دارند نسبت به تغییرات اقلیمی حساس­تر بوده و آسیب­ پذیری بیشتری دارند. بنابراین، استان خراسان جنوبی تحت تأثیر پیامدهای تغییرات اقلیمی و آثار آن در بسیاری از نقاط با توجه به وقوع و تداوم ...  بیشتر

تأثیر تراکم کاشت و وزن بنه بر عملکرد زعفران(Crocus sativus L.) در شرایط کاشت بین ردیف درختان سیب در فیروزآباد یاسوج

سید ابوالفضل مردانی اصل؛ محسن موحدی دهنوی؛ امین صالحی؛ علیرضا یدوی

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1397، صفحه 89-102

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.823.1034

چکیده
  رشد و نمو زعفران تا حدودی با فصل خواب درختان خزان‌دار از جمله سیب مطابقت و زمان ثمردهی و رشد رویشی آن با درخت کم‌ترین تداخل را دارد. با توجه به انطباق بالای فصل رشد آن با بارندگی‌ها، می‌توان از آن در شرایط کم‌آبی حداکثر بهره را برد. جهت بررسی اثر تراکم کاشت و وزن بنه بر عملکرد زعفران، آزمایشی طی سال‌های زراعی 95-94 و 96-95 در باغ سیبی در ...  بیشتر

تهیه نقشه اراضی تحت کشت زعفران با استفاده از شاخص گیاهی زمان مند مبتنی بر تقویم زراعی ( مطالعه موردی: دهستان دربقاضی شهرستان نیشابور)

رضا دهقانی بیدگلی؛ حمیدرضا کوهبنانی؛ مهدی بشیری

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1397، صفحه 103-113

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.1050.1045

چکیده
  در سال‌های اخیر کشت زعفران در نیشابور به دلیل نیاز پایین آبی و درآمدزایی مناسب بیش‌ازپیش موردتوجه کشاورزان قرارگرفته است. برنامه‌ریزی به‌منظور بازاریابی این محصول استراتژیک و تهیه نهاده‌های کشاورزی مرتبط با زعفران مستلزم به‌روز بودن آمار از سطح زیر کشت است. در این تحقیق از تصاویر ماهواره‌ای لندست 8 و روش اختلاف‌زمانی مبتنی ...  بیشتر

زعفران تثبیت شده بر بستر نانوذرات مغناطیسی: کاتالیزوری سبز و کارآمد در سنتز مشتقات کوئین‌اکسالین ها

محمدرضا طحان؛ معصومه جعفرپور؛ فهیمه فیض پور؛ عبدالرضا رضایی فرد

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1397، صفحه 115-126

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.1215.1050

چکیده
  در این تحقیق کاتالیزور مغناطیسی جدیدی با تثبیت کردن زعفران بر روی سطح نانوذرات γ-Fe2O3 تحت امواج فراصوت سنتز شد (γ-Fe2O3@Saffron). کارآیی کاتالیزوری به عنوان یک کاتالیزور قابل بازیابی در سنتز انواع مشتقات کوئین اکسالین ها تحت شرایط ملایم و سازگار با محیط زیست بررسی گردید. در این روش، بازده مطلوبی برای ترکیبات هتروسیکل با بکاربردن اتانول ...  بیشتر

عوامل موثر بر مصرف بیش از حد مجاز کود ازته در کشت زعفران: مطالعه موردی منطقه تربت حیدریه

تکتم محتشمی

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1397، صفحه 127-140

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.921.1040

چکیده
  مصرف مقادیر بالای کودهای ازته علاوه بر اینکه هدف زارع که همان افزایش محصول است را برآورده نمی‌کند، بلکه باعث ایجاد آلودگی‌های زیست محیطی می‌شود. اینکه چگونه به بهترین نحو مصرف کود ازته را توسط کشاورزان تحت تأثیر قرار دهیم تا آلودگی‌های حاصله را بدون تأثیر بر رفاه و فرصت‌های توسعه‌ای آن‌ها کاهش دهیم، موضوع مهمی است که باید مورد ...  بیشتر

تاثیر کود‌های بیولوژیک تثبیت‌کننده نیتروژن و اوره بر صفات کمی و کیفی زعفران (Crocus sativus L.)

عزیزاله خیری؛ هاجر پارسا؛ محسن ثانی خانی؛ فرهنگ رضوی

دوره 6، شماره 1 ، شهریور 1397، صفحه 141-153

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.891.1039

چکیده
  به منظور بررسی خصوصیات کمی و کیفی گیاه زعفران تحت تاثیر منابع مختلف نیتروژن، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 1395-1394 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل، کود ازتوبارور-1 (حاوی Azotobacter vinelandii) در دو سطح (1/0 و 2/0 درصد)، کود نیتروکارا (حاوی باکتری Azorhizobium caulinodan) در دو سطح (1 و 2 درصد)، ترکیب ...  بیشتر