دوره 11 (1402)
دوره 10 (1401)
دوره 9 (1400)
دوره 8 (1399)
دوره 7 (1398)
دوره 6 (1397)
دوره 5 (1396)
دوره 4 (1395)
دوره 3 (1394)
دوره 2 (1393)
دوره 1 (1392)

آمار نشریه 

تعداد دوره‌ها 12
تعداد شماره‌ها 23
تعداد مقالات 231
تعداد نویسندگان 529
تعداد مشاهده مقاله 221,588
تعداد دریافت فایل اصل مقاله 256,425
نسبت مشاهده بر مقاله 959.26
نسبت دریافت فایل بر مقاله 1110.06
 
درصد پذیرش 32
متوسط زمان تا اولین اقدام 1
زمان پذیرش (روز) 135
متوسط زمان داوری (روز) 52
متوسط زمان انتشار (بعد از پذیرش) 147
Google Scholar h-index 12 

 

گروه پژوهشی زعفران
گروه پژوهشی زعفران
 انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
 انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران 
جمعیت ایرانی علوم زعفران
جمعیت ایرانی علوم زعفران

 

به وبگاه نشریه پژوهش های زعفران خوش آمدید


نشریه پژوهش های زعفران، دوفصلنامه ای با دسترسی باز (به متن مقالات) است که توسط دانشگاه بیرجند و با همکاری انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران منتشر می شود و مقالات اصیل پژوهشی در تمامی زمینه های مرتبط با زعفران را منتشر می کند  (محورهای موضوعی نشریه را ببینید). در این نشریه از سیاست داوری تخصصی دو سو ناشناس در بررسی مقالات استفاده می شود و همه مقالات ارسالی باید با نرم افزار مشابهت یاب همیاب بررسی شوند تا از اصالت آنها اطمینان حاصل شده و پس از آن به دقت مورد ارزیابی قرار می گیرند. این نشریه در بررسی و انتشار مقالات علمی با احترام به قوانین اخلاق در نشریات، تابع قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار  (COPE) می باشد و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.  بر اساس آخرین ارزیابی صورت ‏گرفته توسط کمیسیون نشریات علمی کشور (سال 1401)، نشریه علمی پژوهشی "پژوهش های ‏زعفران" توانست رتبه "ب" را به خود اختصاص دهد.‏   (مطالعه بیشتر درباره این نشریه...)


*** ارسال فرم تعهدات نویسندگان و فرم تعارض منافع هنگام ارسال مقاله ضروری است. (برای دریافت فرم ها به منوی فرم های نشریه مراجعه نمایید)


این نشریه با همکاری انجمن علوم و زراعت و اصلاح نباتات ایران منتشر می شود. 


ویژگی های اصلی نشریه

 


              


 

اثر شرایط نگهداری بنه در طی دورة رکود تابستانه، بر رشد رویشی و زایشی زعفران

سجاد مرادی مقدم؛ حمیدرضا فلاحی؛ محمد علی بهدانی؛ سهراب محمودی

دوره 12، شماره 1 ، تیر 1403، صفحه 1-14

https://doi.org/10.22077/jsr.2020.3747.1141

چکیده
  شرایط محیطی به خصوص دما از عوامل بسیار مهم در وقوع مناسب مرحلة گل­انگیزی زعفران در طی تابستان می­باشد. در این راستا، به منظور بررسی اثر شرایط نگهداری بنه بر رشد زایشی زعفران، آزمایشی در قالب طرح  بلوک­های کامل تصادفی با هفت تیمار و سه تکرار در سال زراعی 99-1398 در مزرعه­ای شخصی واقع در شهرستان قاینات اجرا شد. تیمارهای آزمایش عبارت ...  بیشتر

ردیابی و بررسی مولکولی ویروس موزاییک معمولی لوبیا (BCMV) در مزارع زعفران شهرستان خواف

عاطفه حسینی؛ حسن فلاح

دوره 12، شماره 1 ، تیر 1403، صفحه 15-27

https://doi.org/10.22077/jsr.2024.7414.1233

چکیده
  زعفران با نام علمی Crocus sativus L متعلق به خانواده زنبقیان Iridaceae)) ازمحصولات مهم اقتصادی و استراتژیک کشور می باشد، که بررسی عوامل محدود کننده آن حائز اهمیت است. به منظور ردیابی و شناسایی ویروس موزائیک معمولی لوبیا به عنوان یکی از عوامل محدود کننده در مزارع زعفران، طی بهار سال ۱۴۰۲ نمونه برداری از ۷۰۵ نمونه زعفران استان خراسان رضوی شهرستان ...  بیشتر

اثر تیوسولفات‌های پتاسیم و کلسیم بر ویژگی‌های خاک، عملکرد گل و بنه‌‌ زعفران تحت مدیریت کشاورز (On-Farm)

رباب قهرمان زاده؛ سرور خرم دل؛ مهنا قطب شریف؛ سارا قهرمانزاده

دوره 12، شماره 1 ، تیر 1403، صفحه 28-50

https://doi.org/10.22077/jsr.2024.6797.1226

چکیده
  این مطالعه به منظور ارزیابی اثر تیوسولفات­های پتاسیم (KTS®) و کلسیم (CaTs®) بر ویژگی­های شیمیایی خاک، رشد برگ و عملکرد گل و بنه­های دختری زعفران در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان تربت حیدریه در دو سال زراعی 98-1397 و 99-1398 اجرا شد. تیمارها شامل T1: مدیریت رایج کشاورز، T2: T1+40 لیتر در هکتارKTS  طی سه نوبت،  T3: T1+20 ...  بیشتر

مطالعه اثر هورمون جیبرلیک‌اسید و کشت پُرتراکم بر مواد مؤثره و فعالیت آنتی‌اکسیدانی گیاه دارویی زعفران (Crocus sativus L.)

محمد حسین امینی فرد؛ محمد علی بهدانی؛ معصومه شاکری؛ سید جلال طباطبایی

دوره 12، شماره 1 ، تیر 1403، صفحه 51-64

https://doi.org/10.22077/jsr.2021.4318.1159

چکیده
  به­ منظور بررسی تأثیر هورمون جیبرلیک ­­اسید و کشت پُر تراکم بر فعالیت آنتی­اکسیدانی و مواد مؤثره زعفران، آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در سال زراعی 95-96 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل دو سطح جیبرلیک­­اسید (صفر و 20 پی­پی­ام) و سه سطح تراکم کاشت ...  بیشتر

سازوکار اثرات فیتوبیوتیکی مثبت گلبرگ زعفران بر متابولیسم انرژی و نیتروژن و سلامت آنتی‌اکسیدانی برون‌تنی شکمبه گوسفند

مجتبی اکبری شوشود؛ جواد رضائی؛ مهدی عیاری نوش آبادی؛ یوسف روزبهان

دوره 12، شماره 1 ، تیر 1403، صفحه 65-79

https://doi.org/10.22077/jsr.2024.7958.1237

چکیده
  گلبرگ زعفران دارای آثار مثبت بر تخمیر شکمبه و دام می‌باشد، اما اثرات آن بر میکروارگانیسم‌ها، آنزیم‌ها و سلامت آنتی‌اکسیدانی شکمبه بررسی نشده است. لذا، این تحقیق سازوکار اثر مثبت گلبرگ زعفران بر متابولیسم انرژی و نیتروژن و سلامت آنتی‌اکسیدانی برون‌تنی شکمبه گوسفند را بررسی کرد. جیره‌های آزمایشی حاوی صفر (شاهد)، 1، 2 و 3 درصد گلبرگ ...  بیشتر

تاثیر تقویت انواع جاذب های رطوبتی با هورمون های گیاهی و مکمل های غذایی بر رشد و عملکرد گیاه زعفران

الناز فرج زاده معماری تبریزی

دوره 12، شماره 1 ، تیر 1403، صفحه 80-94

https://doi.org/10.22077/jsr.2024.7742.1234

چکیده
  سوپر جاذب ها ترکیباتی هستند که با توجه به ذخیره رطوبت در خاک می توانند کودها و سایر نهاده های مورد استفاده در کشاورزی را به طور موثرتری در اختیار گیاهان قرار دهند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تقویت انواع مختلف جاذب های رطوبتی(عدم کاربرد سوپر جاذب، کاربرد سوپر جاذب طبیعی و کاربرد سوپر جاذب مصنوعی) با انواع مختلف هورمون ها (عدم کاربرد ...  بیشتر

تأثیر کودهای مختلف زیستی و ترکیب آن‌ها بر خصوصیات کمی و کیفی گل زعفران در رژیم‌های مختلف آبیاری

محمد عظیمی گندمانی؛ مصطفی علی نقی زاده

دوره 12، شماره 1 ، تیر 1403، صفحه 95-111

https://doi.org/10.22077/jsr.2024.7948.1236

چکیده
  به منظور مطالعه خصوصیات کمی و کیفی گل زعفران تحت تاثیر کودهای مختلف زیستی و رژیم‌های آبیاری، آزمایشی طی دو سال زراعی  01-1400 و 02-1401 در اراضی کشاورزی شهر زیار اجراء شد. این آزمایش به‌صورت کرت‌های خردشده در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این آزمایش کم‌آبیاری در سه سطح (50، 75 و 100 درصد) به‌عنوان عامل اصلی و باکتری‌های ...  بیشتر

بررسی اثر سرعت کاشت و تراکم بنه بر عملکرد زعفران در شهرستان شاهرود

زین العابدین امیدمهر؛ محمد حسین سعیدی راد

دوره 12، شماره 1 ، تیر 1403، صفحه 112-122

https://doi.org/10.22077/jsr.2024.7845.1235

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی اثر سرعت کاشت و تراکم بنه بر عملکرد زعفران در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سمنان (شاهرود) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با 9 تیمار در3 تکرار انجام شد. تیمارهای مورد مطالعه در نه سطح، شامل شامل سه سرعت پیش­روی 4، 5  و 6 کیلومتر بر ساعت و سه تراکم کاشت بنه (70، 100 و 120 بنه در مترمربع) ...  بیشتر

تاثیر هم‌افزائی کاربرد خاکی هیومیک اسید و پیش‌تیمار سالیسیلیک اسید بر صفات مورفولوژیکی و فنولوژیکی گونه زعفران (Crocus sativus L.)

سید امیر حسینی؛ برمک جعفری؛ حمیدرضا میری؛ عبدالرضا جعفری

دوره 12، شماره 1 ، تیر 1403، صفحه 123-137

https://doi.org/10.22077/jsr.2024.8036.1239

چکیده
  با توجه به اهمیت زعفران و مشکلات آن در نواحی خشک و نیمه­خشک ایران، این مطالعه باهدف بررسی تأثیر هیومیک اسید (HA) (0، 5، 10 و 15 کیلوگرم در هکتار) و سالیسیلیک اسید (SA) (0، 1 و 2 میلی­مولار) بر صفات مورفولوژیکی و فنولوژیکی زعفران به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک‌های کامل ‌تصادفی در 3 تکرار طی دو سال (1398 و 1399) در شهرستان مروست استان یزد بر ...  بیشتر

اثر مصرف کودهای پتاسیم و روی بر عملکرد گل و کلاله زعفران ) sativus L. (Crocus در استان خراسان رضوی

محمد رضا اکرمی؛ محمد جعفر ملکوتی؛ پیمان کشاورز

دوره 2، شماره 1 ، تیر 1393، ، صفحه 85-96

https://doi.org/10.22077/jsr.2015.332

چکیده
  زعفران ) sativus L. (Crocus یکی از گران ترین چاشنی های غذایی دنیا می باشد. با وجود اینکه ایران بیشترین میزان تولید زعفران جهان را به خود اختصاص داده است، لیکن میزان عملکرد در واحد سطح کمتری نسبت به سایر کشورهای تولید کننده این محصول را دارد. این تحقیق به منظور ارزیابی اثر بخشی مصرف پتاسیم و روی بر عملکرد گل و کلاله زعفران در جنوب شهرستان سبزوار ...  بیشتر

بهینه‌سازی پارامترهای خشک کردن زعفران با آون و مایکروویو با استفاده از مدلسازی سطح- پاسخ

وحید حکیم زاده؛ سالومه دلشاد

دوره 5، شماره 2 ، اسفند 1396، ، صفحه 151-162

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.737.1027

چکیده
  زعفران یکی از محصولات گران­بهای کشاورزی و دارویی در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران است. کروسین، پیکروکروسین و سافرانال به ترتیب به عنوان شاخص­های رنگ، طعم و بوی زعفران شناخته می­شوند. بهینه­سازی شرایط خشک کردن به عنوان مهمترین مرحله فرآوری زعفران نقش مهمی در حفظ کیفیت و بهبود رنگ، طعم و عطر دارد. در این تحقیق، تأثیر متغیرهایی ...  بیشتر

بررسی عوامل مدیریتی و اقلیمی مؤثر در خلاء عملکرد بین کشت مرسوم و آرمانی زعفران در استان‏های خراسان رضوی و جنوبی

حسن فیضی؛ روح اله مرادی

دوره 7، شماره 2 ، اسفند 1398، ، صفحه 283-298

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.2242.1089

چکیده
  میانگین تولید در کشت رایج زعفران در کشور 2/3 کیلوگرم کلاله خشک در هکتار می‏باشد. بر اساس طرح کشت آرمانی زعفران عملکرد کلاله خشک در سال اوج عملکرد معادل41 کیلوگرم در شهرستان فردوس، 38 کیلوگرم در شهرستان باخزر، 30  و 25 کیلوگرم در شهرستان تربت حیدریه در هکتار برداشت شده است. هدف از این تحقیق بررسی عوامل مدیریتی و اقلیمی تأثیرگذار در بروز ...  بیشتر

اثر خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک بر ویژگی های مورفولوژیکی و عملکرد زعفران (Crocus sativus L.)

پرویز رضوانی مقدم؛ سرور خرم دل؛ عبداله ملافیلابی

دوره 3، شماره 2 ، آذر 1394، ، صفحه 188-203

https://doi.org/10.22077/jsr.2015.294

چکیده
  خصوصیات خاک نقش اساسی را در رشد عملکرد گیاهان نظیر زعفران ایفاء می نماید. این آزمایش با هدف ارزیابی اثر ویژگی های فیزیکوشیمیایی خاک بر خصوصیات مورفولوژیکی، عملکرد بنه و گل زعفران در سال 1393 اجرا شد. خصوصیات مورد مطالعه خاک شامل بافت، کربن آلی، نیتروژن کل، فسفر قابل دسترس، پتاسیم قابل دسترس، اسیدیته و هدایت الکتریکی و صفات مورد مطالعه ...  بیشتر

اثر کشت و کار مداوم زعفران بر برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک

یاسین هلال بیکی؛ محمد علی حاج عباسی؛ حسین شیرانی

دوره 3، شماره 2 ، آذر 1394، ، صفحه 97-107

https://doi.org/10.22077/jsr.2015.287

چکیده
  عفران گیاه دائمی و از محصولات بومی قسمت شرقی ایران است و پیاز آن می تواند بین 5 تا 7 سال رشد کند که این امر می تواند موجب تغییر در خصوصیات خاک در درازمدت شود. از این رو، پژوهشی با هدف، بررسی برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک در مزارع یک تا هفت ساله زعفران انجام شد. بدین منظور، 50 هکتار از مزارع زعفران در منطقه گزیک (واقع در استان خراسان ...  بیشتر

تأثیر کاربرد سولفات روی، اسید هیومیک و اسید فولیک غنی شده با اسیدهای آمینه بر رشد و عملکرد کمی و کیفی زعفران

افسانه یوسف پور دخانیه؛ الناز فرج زاده معماری تبریزی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 آبان 1403

https://doi.org/10.22077/jsr.2024.8196.1242

چکیده
  . در این مطالعه تیمار های مورد مطالعه، اسیدهیومیک (عدم کاربرد اسید هیومیک، کاربرد اسید هیومیک و کاربرد اسید هیومیک غنی شده با اسید های آمینه)، اسید فولیک (عدم کاربرد اسید فولیک، کاربرد اسید فولیک و کاربرد اسید فولیک غنی شده با اسید های آمینه) و سولفات روی (عدم کاربرد سولفات روی، کاربرد سولفات روی به مقدار 3 کیلوگرم در هکتار و کاربرد سولفات ...  بیشتر

ابر واژگان