بررسی کمی و کیفی عوامل فیتوشیمیایی ضایعات زعفران (Crocus sativus L.) و اندازه‌گیری میزان آنتوسیانین با استفاده از امواج فرا صوت

قدسیه باقرزاده؛ مریم منظری توکلی

دوره 4، شماره 2 ، اسفند 1395، صفحه 149-158

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.516

چکیده
  زعفران ادویه‌ای است که از گل‌های گیاه Crocus sativus L. بدست می‌آید و به عنوان یکی از ارزشمندترین گیاهان دارویی شناخته شده است. در این تحقیق استخراج عصاره از گلبرگ و پرچم گیاه زعفران با روش خیساندن و استفاده از امواج فرا صوت با سه حلال آب، اتانول و متانول انجام شد. ابتدا تست‌های کیفی ترکیبات طبیعی بر روی عصاره‌ها انجام شد، سپس میزان ترکیبات ...  بیشتر

بررسی و پهنه بندی تنش‌های گرمایی مؤثر بر زعفران در استان خراسان جنوبی

مرتضی اسمعیل‌نژاد

دوره 4، شماره 2 ، اسفند 1395، صفحه 159-171

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.517

چکیده
  اقلیم از مهمترین عوامل تعیین کننده توزیع جغرافیایی گونه‌های گیاهی از جمله زعفران می‌باشد. تنش‌های گرمایی از مهمترین عوامل کاهش دهنده عملکرد محصولات کشاورزی است. استان خراسان جنوبی به عنوان قطب تولید زعفران نیز از تنش‌های حرارتی برخوردار می‌باشد. در این پژوهش از داده‌های ایستگاههای سینوپتیک و کلیماتولوژی استان که دارای آمار ...  بیشتر

اثر کاربرد برخی منابع کودی و وزن بنه مادری بر خصوصیات رویشی و صفات کیفی زعفران (Crocus sativus L.)

مهتاب گلذاری جهان آبادی؛ محمد علی بهدانی؛ محمدحسن سیاری زهان؛ سرور خرم دل

دوره 4، شماره 2 ، اسفند 1395، صفحه 172-186

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.518

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر کاربرد برخی منابع کودیو وزن بنه مادری برخصوصیاترویشی وکیفیگیاه زعفران (Crocus sativus L.)، آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‏های کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در سال ‏‏زراعی 1394- 1393 انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل منابع کودی مختلف]  بیوآمینو پالیس (3 لیتر در هکتار)، اسید ...  بیشتر

تحلیل فرامرزی شکاف فن‌آوری مزارع زعفران

عباس جلالی؛ سمیه شیرزادی لسکوکلایه؛ رضا اسفنجاری کناری

دوره 4، شماره 2 ، اسفند 1395، صفحه 187-198

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.519

چکیده
  در مطالعه حاضرنسبت شکاففن‌آوری اندازه­های مختلف مزارع زعفران با استفاده از مفهوم تابع فرامرزی که با روش غیرپارامتریک تحلیل فراگیر داده‌ها تخمین زده شد، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای انجام تحقیق از اطلاعات 81 کشاورز در سال 1393 که به صورت تصادفی ساده مورد مصاحبه قرار گرفتند، استفاده شد. مزارع نمونه بر حسب اندازهبه سه گروه کوچک، ...  بیشتر

بررسی تأثیر نااطمینانی نرخ ارز بر صادرات زعفران ایران

سمیه امیرتیموری؛ سپیده امیرتیموری

دوره 4، شماره 2 ، اسفند 1395، صفحه 199-209

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.520

چکیده
  یکی از مشکلات اساسی اقتصاد ایران، وابستگی به درآمد نفت و فرآورده‏های نفتی است که همواره در برنامه‏های توسعه کشور برای رهایی از آن، سیاست‏ها و راهکارهای مختلفی در نظر گرفته شده است. توسعه صادرات محصولات کشاورزی یکی از این راهکارهاست. زعفران یکی از محصولات صادراتی مهم ایران می‏باشد. نوسانات نرخ ارز یکی از عوامل تأثیرگذار و در ...  بیشتر

واکاوی نقش زعفران در اشتغال‌زایی خانوار‌های روستایی (مورد مطالعه: دهستان رشتخوار)

صادق اصغری‌لفمجانی؛ علی ایزدی

دوره 4، شماره 2 ، اسفند 1395، صفحه 210-228

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.521

چکیده
  با عنایت به اینکه تولید زعفران بار مالی و تخصصی چندانی برای روستاییان ندارد و قیمت بسیار بالای آن می‌تواند زمینه مناسبیرا برای کسب درآمد در نواحی روستایی ایجاد نماید، تحقیق حاضر با هدف واکاوی نقش زعفران در اشتغال‌زایی خانوارهای روستایی انجام گردیده است.این پژوهشبه روش توصیفی‌– تحلیلی انجام شده است. مطالعات میدانی تحقیق، در ...  بیشتر

بررسی اثرات زیست محیطی نظام‌های تولید زعفران با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات (مطالعه موردی: شهرستان‌های تربت حیدریه و قائن)

سرور خرم دل؛ لیلی ابوالحسنی؛ الهه اعظم رحمتی

دوره 4، شماره 2 ، اسفند 1395، صفحه 229-248

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.522

چکیده
  این مطالعه با هدف مقایسه اثرات زیست محیطی نظام­های تولید زعفران طی سال­های اول تا هفتم در شهرستان­های تربت حیدریه و قائن به عنوان دو قطب مهم تولید این محصول، در سطوح مختلف مصرف نهاده­ها و کود دامی (کمتر از 100، 150-100 و بیش از 150 تن در هکتار) در سال 1394 با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات (LCA) انجام شد. بر اساس روش ISO14044، LCA در چهار گام تعریف ...  بیشتر

بررسی فلور و ساختار جوامع علف‌های هرز مزارع زعفران (Crocus sativus L.) شهرستان‌های کاشمر و خلیل آباد

ابراهیم ایزدی دربندی؛ زهرا حسینی ایوری

دوره 4، شماره 2 ، اسفند 1395، صفحه 249-265

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.523

چکیده
  بهمنظورشناسایی و تعیینساختار جوامععلف‌هایهرزمزارعزعفرانشهرستانهای کاشمر و خلیل آباد، طیسالزراعی 94-93 تعداد 45 مزرعه بهطورتصادفیبراساسسطحزیرکشتانتخاب شدند. درهرمزرعهعلف‌هایهرزبهتفکیک جنسوگونه شمارش و طولوعرضجغرافیایی وارتفاعازسطحدریا توسط GPSثبتشد. بااستفادهازایناطلاعاتنقشهپراکنش گونه‌هایمختلفعلف‌هرزمزارعزعفرانشهرستان‌های ...  بیشتر

کاربرد روش‌ تاگوچی در ارزیابی سبز شدن زعفران (Crocus sativusL.) تحت تأثیر زئولیت و برنامه‌ریزی آبیاری

عباس خاشعی سیوکی؛ سیدرضا هاشمی؛ محسن احمدی

دوره 4، شماره 2 ، اسفند 1395، صفحه 266-278

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.524

چکیده
  با توجه به اینکه امروزه روش تاگوچی به عنوان جایگزین مناسبی برای طرح‌های آزمایشات پیشنهاد شده است،این روش با طرح‌ آزمایشات برای سبز شدن گیاه زعفران (Crocus sativus L.) تحت تأثیر سطوح مختلف زئولیت و برنامه ریزی آبیاری مقایسه شد. بدین منظورآزمایشی به صورتفاکتوریل و در قالب طرح کاملتصادفی در سال 1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه ...  بیشتر

بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی عصاره آبی گلبرگ زعفران (.Crocus sativus L) و کاربرد آن در سنتز نانوذرات نقره

محمدعلی ناصری؛ ندا سلیمانی؛ علی اله‌رسانی

دوره 4، شماره 2 ، اسفند 1395، صفحه 279-289

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.525

چکیده
  سنتز سبز نانوذرات فلزی با اندازه 100-1 نانومترمورد توجه زیادی قرار گرفته است. این نانوذرات کاربردهای فراوانی در شاخه‌های مختلف علوم و تکنولوژی دارند. در این پژوهش، عصاره­ی آبی گلبرگ زعفران استخراج گردید و در سنتز نانو ذرات نقره مورد استفاده قرار گرفت. نانو ذرات نقره سنتز شده با استفاده از تکنیک‌های مختلف (طیف سنجی ماورای بنفش/مرئی، ...  بیشتر