اثر سطوح مختلف کلاله زعفران بر کیفیت گوشت ران در جوجه‌های گوشتی

مهدی ناقوس؛ سید محمد حسینی؛ همایون فرهنگ‌فر

دوره 4، شماره 1 ، شهریور 1395، صفحه 1-14

https://doi.org/10.22077/jsr.2016.389

چکیده
  به منظور بررسی اثر کلاله زعفران بر خصوصیات کیفی گوشت، از 250قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار در هر تیمار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 015/0 (SS15)، 020/0 (SS20)، 025/0 (SS25) و 030/0 گرم در کیلوگرم کلاله زعفران (SS30) و شاهد (C) بود. در طول دوره پرورش جوجه‌ها به طور آزاد به آب و خوراک دسترسی داشتند. در انتهای دوره آزمایش ...  بیشتر

مدل سه بعدی اجزای مختلف گل زعفران

مجتبی زراعتکار؛ خلیل خلیلی؛ ابوالفضل فورگی نژاد

دوره 4، شماره 1 ، شهریور 1395، صفحه 15-28

https://doi.org/10.22077/jsr.2016.390

چکیده
  زعفران گران­ترین محصول کشاورزی و ادویه جهان است. اطلاعات کمیدر منابع علمی در مورد مشخصات فیزیکی و هندسی گل و اجزای آن وجود دارد. همچنین در مطالعات محدودی که در زمینه مکانیزاسیون فرآیندهای پس از برداشت زعفران انجام شده، امکان مطالعه دقیق جسم به دلیل نبود یک مدل مجازی وجود نداشته است. با ایجاد مدل سه‌بعدی بصورت شکل آزاد، نه تنها امکان ...  بیشتر

بررسی اثر سطوح زئولیت پتاسیک و مدیریت آبیاری بر خصوصیات زراعی و عملکرد زعفران (Crocus sativus L.)

عباس خاشعی سیوکی؛ سید رضا هاشمی؛ محسن احمدی

دوره 4، شماره 1 ، شهریور 1395، صفحه 29-41

https://doi.org/10.22077/jsr.2016.391

چکیده
  تنش خشکی یکی از عوامل کاهش عملکرد محصولات کشاورزی به حساب می‌آید که اثرات آن حتی در گیاهانی که بومی مناطق خشک و نیمه‌خشک هستند مشاهده شده است. زعفران (Crocus sativus L.) گیاهی با ارزش محسوب شده و توجه به کاهش اثرات تنش خشکی روی آن اهمیت خاصی دارد. بنابراین به منظور دستیابی به این مهم، تحقیقی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار ...  بیشتر

ارزیابی اختلاط برخی علف کش های بازدارنده استیل کوآنزیم آ کربوکسیلاز (ACCase) با کود مایع پرولکس بر خصوصیات رشدی و عملکرد زعفران (Crocus sativus L.)

رضا بهروان؛ سید وحید اسلامی؛ محمد علی بهدانی؛ اسکندر زند

دوره 4، شماره 1 ، شهریور 1395، صفحه 42-52

https://doi.org/10.22077/jsr.2016.392

چکیده
  زعفران (Crocus sativus L.) از جمله مهمترین محصولات اقتصادی خراسان رضوی و جنوبی است که بدلیل ارتفاع کم و پوشش گیاهی ضعیف، قدرت رقابت با علف‏های هرز را ندارد. به منظور مقایسه کارایی سه نوع از علف­کش­های بازدارنده ACCase (سیکلوکسیدیم،‌ هالوکسی­فوپ­آر­متیل­استر، کوییزالوفوپ­پی­اتیل) در کنترل علف­های هرز باریک برگ زعفران و اثرات ...  بیشتر

اثر سری های کشت مخلوط افزایشی زیره سبز (Cuminum cyminum L.) با زعفران (Crocus sativus L.) بر عملکرد و اجزای عملکرد

سرور خرم دل؛ پرویز رضوانی مقدم؛ قربانعلی اسدی؛ ابوالفضل میرشکاری

دوره 4، شماره 1 ، شهریور 1395، صفحه 53-71

https://doi.org/10.22077/jsr.2016.393

چکیده
  به منظور مطالعه تأثیر نسبت‌های کشت مخلوط افزایشی زیره سبز(Cuminum cyminum L.) با زعفران (Crocus sativus L.) بر عملکرد و اجزای عملکرد هر دو گونه، آزمایشی در قالب طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در دو سال زراعی 93-1392 و 94-1393 اجرا شد. نسبت‌های کشت مخلوط افزایشی شامل 100% زعفران+20% تراکم مطلوب ...  بیشتر

پهنه بندی آگروکلیمایی کشت زعفران در استان اردبیل با استفاده از روش AHP

بهروز سبحانی

دوره 4، شماره 1 ، شهریور 1395، صفحه 72-86

https://doi.org/10.22077/jsr.2016.394

چکیده
  این تحقیق به منظور مطالعه و شناخت قابلیت‌های طبیعی استان اردبیل برای کشت زعفران با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی در سال 2014 اجرا شد. داده­های عناصر اقلیمی از قبیل بارندگی سالانه، بارندگی طول دوره رشد، دمای سالانه، دمای طول دوره رشد، دمای حداقل مطلق و تعداد روزهای یخبنداناز 14 ایستگاه موجود در منطقه اردبیل بین سال­های 1988 – ...  بیشتر

بررسی تأثیر افزودنی زعفران در جلوگیری از خوردگی کاغذ به وسیلۀ مرکب آهن-مازو

زهرا سلطانی؛ حمید فرهمند بروجنی؛ عباس عابد اصفهانی

دوره 4، شماره 1 ، شهریور 1395، صفحه 87-102

https://doi.org/10.22077/jsr.2016.395

چکیده
  امروزه مشکلات مربوط به خوردگی کاغذ ناشی از مرکب آهن-مازو شناخته و روش­هایی برای درمان نسخ قدیمی آسیب­دیده به وسیله مرکب آهن-مازو یافت شده است، اما واضح است که این روش­های درمانی برای نسخ قدیمی آسیب­­دیده و راهکاری برای مرکب‌های امروزی که احتمالاً در آینده آسیب‌هایی را بر روی کاغذ ایجاد خواهند کرد، پیشنهاد نشده است. از آنجا ...  بیشتر

ارزیابی تنوع ژنتیکی زعفران (Crocus sativus L.) با استفاده از نشانگرهای مولکولی iPBS و SSR

مهدی بیات؛ رضا امیرنیا؛ مهدی تاجبخش؛ بهاتین تانیولاچ

دوره 4، شماره 1 ، شهریور 1395، صفحه 103-119

https://doi.org/10.22077/jsr.2016.396

چکیده
  به منظور مطالعه تنوع ژنتیکی زعفران، شش اکوتیپ زراعی از نقاط مختلف استان خراسان رضوی (مشهد، تربت­جام، گناباد و تربت­حیدریه) و استان خراسان جنوبی (قاین و بیرجند) تهیه و با استفاده از نشانگرهای مولکولی iPBS و SSR مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه­های مولکولی نشان داد که 28 نشانگر iPBS و 22 نشانگر SSR به ترتیب 179 و 44 آلل چندشکلی را شناسایی ...  بیشتر

اثر روش کاشت و وزن بنه بر عملکرد بنه و گل زعفران در منطقه قاینات

علی خاوری؛ محمد علی بهدانی؛ غلامرضا زمانی؛ سهراب محمودی

دوره 4، شماره 1 ، شهریور 1395، صفحه 120-133

https://doi.org/10.22077/jsr.2016.397

چکیده
     به منظور بررسی تأثیر روش کاشت و وزن بنه بر عملکرد بنه و گل زعفران آزمایشی در شهر اسفدن بصورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با چهار تکرار در سال زراعی 92-1391 اجرا شد. صفات مورد مطالعه شامل تعداد گل، وزن گل، وزن تر کلاله و خامه، وزن خشک کلاله و خامه، تعداد بنه دختری و وزن بنه دختری بود. سه روش کاشت کپه­ای (سنتی)، نواری ...  بیشتر

بررسی اثرات هورمون جیبرلین و اندازه بنه بر عملکرد و برخی صفات زعفران (اکوتیپ قائن)

فاطمه امیریان؛ سید محمد علی کارگر

دوره 4، شماره 1 ، شهریور 1395، صفحه 134-148

https://doi.org/10.22077/jsr.2016.398

چکیده
  به منظور مطالعه تاثیر هورمون جیبرلین و وزن بنه بر تولید گل و دیگر صفات گیاه زعفران، آزمایشی در سال ۱۳۹۰ به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه آزمایشی واقع در کیلومتر 5 جاده کرمانشاه- تهران انجام پذیرفت. فاکتور ها شامل: A (وزن بنه  4، 6 و 8 گرم)، B (تیمار بنه ها در هورمون جیبرلین 0، ۲۰۰ و ppm400) و  C (کود فسفاته ...  بیشتر