پیش‌بینی عملکرد زعفران با استفاده از روش‌های داده‌کاوی و تعیین پارامترهای اقلیمی مؤثر بر آن در سطح استان خراسان رضوی

امیر سالاری؛ مهدی بشیری؛ علی ماروسی

دوره 5، شماره 1 ، شهریور 1396، صفحه 1-17

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.597

چکیده
  پیش­بینی عملکرد سالیانه گران­بهاترین محصول جهان به­دلیل نقش قابل توجه در وضعیت اقتصادی و اجتماعی مناطق خشک و نیمه­خشک و همچنین ارزآوری، از جایگاه ویژه­ای برخوردار است. هدف اصلی این تحقیق، پیش­بینی عملکرد سالیانه زعفران و تعیین نواحی مستعد کشت بر اساس پارامترهای اقلیمی و تعیین پارامترهای اقلیمی موثر بر عملکرد زعفران در ...  بیشتر

ارزیابی دانش فنی کشاورزان در رابطه با زراعت زعفران ( مورد مطالعه: استان خراسان ‌جنوبی)

مجتبی حسن‌پور؛ همایون فرهنگ‌فر؛ حسین خزیمه‌نژاد؛ محمدعلی بهدانی

دوره 5، شماره 1 ، شهریور 1396، صفحه 18-32

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.598

چکیده
  یکی از عوامل پائین بودن میزان عملکرد زعفران در ایران، عدم اطلاعات کافی و ناآشنا بودن زعفران­کاران با  اصول کشت و کار علمی این گیاه نقدینه است. در این تحقیق، هدف این بود که با ارزیابی دانش کشاورزان استان خراسان جنوبی در مورد کشت زعفران، نقاط ضعف و قوت آنان مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان از طریق انتقال یافته­های این پژوهش به متولیان ...  بیشتر

اثر گلبرگ زعفران بر کیفیت گوشت ران در جوجه‌های گوشتی

مهدی ناقوس؛ سید محمد حسینی؛ همایون فرهنگ فر

دوره 5، شماره 1 ، شهریور 1396، صفحه 33-44

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.599

چکیده
  به منظور بررسی اثر گلبرگ زعفران بر خصوصیات کیفی گوشت ران، از 250 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار در هر تیمار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (C)، تیمار 5/2 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp2.5) و تیمار 5 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp5)، تیمار 5/7 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp7.5) و تیمار 10 گرم در کیلوگرم ...  بیشتر

اثر نانو کلات آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد زعفران (Crocus sativus L.)

عصمت خاکسارنژاد؛ محمد ضابط

دوره 5، شماره 1 ، شهریور 1396، صفحه 45-52

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.600

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف نانو کود کلات آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد زعفران، پژوهشی به صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار و سه تیمار به صورت صحرائی در مزارع چهار ساله در منطقه قاینات خراسان جنوبی در سال زراعی 1393-1392 انجام شد. تیمار کودی در سه سطح صفر، پنج و ده کیلوگرم در هکتار اعمال شد. بعد از اعمال تیمارها، صفات تعداد گل ...  بیشتر

بررسی عوامل مؤثر بر تمایل به پرداخت زعفران‌کاران برای بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی (مطالعه موردی دشت زاوه- تربت حیدریه)

علیرضا کرباسی؛ تکتم محتشمی؛ امین علیزاده؛ زهرا مقیمی

دوره 5، شماره 1 ، شهریور 1396، صفحه 53-63

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.601

چکیده
  بخش عمده منابع آب استحصالی دشت زاوه- تربت‌حیدریه در استان خراسان­رضوی، از طریق چاه بوده و آب‌های استحصالی عمدتأ در بخش کشاورزی مورد مصرف قرار می­گیرد. افت شدید در سطح آب زیرزمینی این دشت در چند سال اخیر، توجه به رویکرد مدیریت تقاضا در بهره­برداری از این منابع آبی را ضروری ساخته است. در این راستا، این مطالعه به بررسی عوامل مؤثر ...  بیشتر

رابطه بین تغییرات ترکیبات فنولی و نیتروژن در گیاه زعفران (Crocus sativus L.) در شرایط زراعی

محمد حسینی؛ عبداله ملافیلابی

دوره 5، شماره 1 ، شهریور 1396، صفحه 64-77

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.602

چکیده
  این مطالعه با هدف ارزیابی روند تغییرات ترکیبات فنولی و نیتروژن در ریزوسفر و اندام‌های هوایی و زیرزمینی این گیاه در طول فصل رشد، در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار طی دو سال 1387 و 1388 انجام شد. چهار نوبت نمونه‌برداری از ریزوسفر، بنه و برگ‌ زعفران طی مهر و بهمن ماه 1387 و اردیبهشت و تیر ماه 1388 از مزارع چهار ساله زعفران در بخش ...  بیشتر

بررسی آثار اقتصادی-اجتماعی و برآورد سود کشت و کار زعفران در منطقه بناب شهرستان مرند

سعیده علیزاده سالطه؛ آیسان نیرپور؛ سپیده هوشمند

دوره 5، شماره 1 ، شهریور 1396، صفحه 78-89

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.603

چکیده
  پژوهش حاضر با هدف بررسی نحوه کشت وکار، اثرات اقتصادی زعفران و جایگرینی آن به دلیل کارایی مصرف آب بالا با تأکید بر کشاورزی پایدار در بناب جدید واقع در استان آذربایجان شرقی شهرستان مرند انجام شد. تحقیق مذکور به روش پرسشنامه توصیفی مورد بررسی قرار گرفته است. ابتدا پرسشنامه جهت گردآوری داده‌ها تهیه و براساس جمعیت زعفرانکاران بناب توزیع ...  بیشتر

شناسایی دو قند جدید در ضایعات زعفران با استفاده از کروماتوگرافی گازی- طیف سنج جرمی

قدسیه باقرزاده؛ مریم منظری توکلی

دوره 5، شماره 1 ، شهریور 1396، صفحه 90-99

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.604

چکیده
  در طی چند دهه­ی گذشته در بین جوامع بشری استفاده از گیاهان با کاربردهای مختلف از قبیل دارویی و صنعتی رشد روز افزونی داشته است. داروهای گیاهی برای درمان بسیاری از بیماری­ها استفاده می­شوند که در این بین زعفران( Crocus sativus L. ) در زمره مهم‌ترین داروهای گیاهی است.زعفران از گیاهان بومی و ارزشمند ایران است که نقش قابل توجهی در وضعیت اقتصادی ...  بیشتر

بررسی برخی عوامل مؤثر بر محتوی نیتروژن کلاله زعفران

فاطمه یعقوبی؛ مجید جامی الاحمدی؛ محمدرضا بخشی

دوره 5، شماره 1 ، شهریور 1396، صفحه 100-110

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.605

چکیده
  زعفران (Crocus sativus L.) به عنوان با ارزش­ترین محصول کشاورزی جهان بخش عمده­ای از صادرات غیر نفتی ایران را به خود اختصاص داده است. با توجه به اهمیت کیفیت محصولات صادراتی و به منظور ارزیابی روابط بین درصد نیتروژن موجود در کلاله زعفران و برخی عوامل مؤثر بر آن، مطالعه­ای در شهرستان قائنات واقع در استان خراسان جنوبی انجام شد که در آن 48 مزرعه ...  بیشتر

بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش کشت زعفران در شهرستان‌های سنقر و صحنه در استان کرمانشاه

ندا یاوری؛ کیومرث زرافشانی

دوره 5، شماره 1 ، شهریور 1396، صفحه 111-123

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.606

چکیده
  در دهه­های اخیر تغییرات آب و هوایی در ایران منجر به معرفی گیاهان خاص که نیاز آبی کمتری داشته باشند از سوی سیاستگذاران گردید. لذا زعفران به عنوان یکی از این ارقام در دستور کار سیاستگذاران قرار گرفت. کشت زعفران تاریخچه­ی طولانی مدتی در ایران دارد. با اینکه کشت زعفران در استان کرمانشاه نوعی پتانسیل تلقی می­گردد، اما بطور محدودی به ...  بیشتر