اثر وزن بنه و مصرف انواع مختلف کود بر برخی خصوصیات رشدی و عملکرد زعفران (Crocus sativus L.) در شرایط مه ولات

زینب علی پور میاندهی؛ سهراب محمودی؛ محمد علی بهدانی؛ محمد حسن سیاری

دوره 2، شماره 2 ، آذر 1393، صفحه 97-112

https://doi.org/10.22077/jsr.2014.315

چکیده
  به منظور مطالعه اثرات مصرف انواع کودهای دامی، شیمیایی و بیولوژیک و وزن بنه بر ویژگی های گل و برگ زعفران (Crocus sativus L.)، آزمایشی در شهرستان مه ولات در سال زراعی 91-1390 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه اندازه بنه (6-4، 10-8 و 14-12 گرم)، سه سطح مصرف کود بیولوژیک (کود نیتروکسین، کود بیوسوپرفسفات و عدم مصرف کود بیولوژیک) و سه سطح مصرف کود دامی و شیمیایی ...  بیشتر

مقایسه شاخص های زیست محیطی موازنه و کارایی نیتروژن در تولید زعفران و گندم در شهرستان قائنات

فاطمه یعقوبی؛ مجید جامی الاحمدی؛ محمدرضا بخشی؛ محمد حسن سیاری

دوره 2، شماره 2 ، آذر 1393، صفحه 113-128

https://doi.org/10.22077/jsr.2014.316

چکیده
  بهبود کارایی استفاده از منابع در بوم نظام های زراعی، ضمن کاهش خطرات زیست محیطی، افزایش تولیدات کشاورزی را در پی دارد. به منظور بررسی شاخص های موازنه و کارایی نیتروژن در زراعت گندم و زعفران، تحقیقی در شهرستان قائنات واقع در استان خراسان جنوبی انجام شد که در آن 50 مزرعه گندم و 48 مزرعه زعفران در طی سال زراعی 91-1390 مورد بررسی قرار گرفتند. ...  بیشتر

ترکیب شیمیایی، تجزیه‌پذیری شکمبه ای و فراسنجه های تخمیر علوفه خشک زعفران با استفاده از روش کیسه های نایلونی و تولید گاز

وحید کاردان مقدم؛ محمد حسن فتحی نصری؛ رضا ولی زاده؛ همایون فرهنگ فر

دوره 2، شماره 2 ، آذر 1393، صفحه 129-140

https://doi.org/10.22077/jsr.2014.317

چکیده
   ترکیب شیمیایی، تجزیه‌پذیری شکمبه ای به روش کیسه های نایلونی و تولید گاز آزمایشگاهی علوفه خشک زعفران با استفاده از دو رأس تلیسه هلشتاین دارای فیستولای دائمی شکمبه ای تعیین شد. تولید گاز و فراسنجه های تجزیه‌پذیری ماده خشک در زمان های صفر، 2، 4، 8، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت اندازه گیری شد. بررسی ترکیب شیمیایی نشان داد که علوفه خشک زعفران به ...  بیشتر

تأثیر همزیستی با قارچ میکوریزا Funneliformis mosseae بر رشد و عملکرد زعفران (Crocus sativus L.)

عطیه زند؛ حسین ریاحی؛ زینب شریعتمداری؛ سیما زنگنه

دوره 2، شماره 2 ، آذر 1393، صفحه 141-151

https://doi.org/10.22077/jsr.2014.318

چکیده
  قارچ‌ها‌ی تشکیل دهنده میکروفلور خاک قادرند تا علاوه بر تسهیل جذب عناصر معدنی، موجب کاهش بیماری‌ها، بهبود ساختمان خاک، تحریک رشد گیاه و افزایش کمی و کیفی محصول شوند. در این مطالعه، نمونه‌ها‌ی خاک از یک مزرعه زعفران واقع در شهرستان شهریار جمع آوری و میزان pH، درصد همزیستی ریشه‌ها و تعداد اسپور قارچ میکوریزا در فصول مختلف در خاک بستر ...  بیشتر

بررسی اثرات زیست محیطی نظام تولید زعفران در استان خراسان بر مبنای کود نیتروژن با استفاده از ارزیابی چرخه حیات

عبدالله ملافیلابی؛ سرور خرم دل؛ افسانه امین غفوری؛ محمد حسینی

دوره 2، شماره 2 ، آذر 1393، صفحه 152-166

https://doi.org/10.22077/jsr.2014.320

چکیده
  ارزیابی چرخه حیات (LCA) روشی برای ارزیابی اثرات زیست محیطی تولید محصول است که به وسیله محاسبه و ارزیابی مصرف منابع و انتشار آلاینده ها به محیط زیست تعیین می شود. به منظور ارزیابی بوم نظام های تولید زعفران در استان خراسان بر اساس میزان مصرف کود نیتروژن با استفاده از LCA، میانگین وزن بنه مصرفی طی سال های 92-1378 و میزان مصرف نهاده ها به ازای ...  بیشتر

اثر محافظت اشعه عصاره آبی کلاله زعفران در لنفوسیت های خون محیطی انسان با استفاده از آزمون میکرونوکلئوس در سلول های دو هسته ای

سمیرا صمیم پور؛ فرهنگ حداد؛ پروانه ابریشم چی؛ محمدرضا قوام نصیری

دوره 2، شماره 2 ، آذر 1393، صفحه 167-176

https://doi.org/10.22077/jsr.2014.323

چکیده
  انسان در زندگی روزمره خود به دلایل مختلف در معرض عوامل اکسیدکننده از جمله پرتوها قرار می‌گیرد. تابش اشعه با تولید رادیکال‌های آزاد و واکنش گر، موجب آسیب دیدن لیپیدها، پروتیئن‌ها و اسید‌های نوکلئیک در سلول می‌شود. با این حال، به دلیل کارایی بسیار زیاد پرتوها در تشخیص و درمان بیماری ها، استفاده از آن‌ها هر روز دامنه گسترده می‌یابد. ...  بیشتر