اثر کشت و کار مداوم زعفران بر برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک

یاسین هلال بیکی؛ محمد علی حاج عباسی؛ حسین شیرانی

دوره 3، شماره 2 ، آذر 1394، صفحه 97-107

https://doi.org/10.22077/jsr.2015.287

چکیده
  عفران گیاه دائمی و از محصولات بومی قسمت شرقی ایران است و پیاز آن می تواند بین 5 تا 7 سال رشد کند که این امر می تواند موجب تغییر در خصوصیات خاک در درازمدت شود. از این رو، پژوهشی با هدف، بررسی برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک در مزارع یک تا هفت ساله زعفران انجام شد. بدین منظور، 50 هکتار از مزارع زعفران در منطقه گزیک (واقع در استان خراسان ...  بیشتر

ارائه مدلی جامع جهت افزایش بهرهوری در صنعت زعفران: قبل از تولید تا مشتری

هادی قلی نژاد؛ عبدالحمید اشراق نیای جهرمی

دوره 3، شماره 2 ، آذر 1394، صفحه 108-122

https://doi.org/10.22077/jsr.2015.288

چکیده
  محصول زعفران نقش مهمی در صادرات غیرنفتی در ایران ایفاء میکند. این محصول دارای خواص فراوانی است. در سالهای اخیر تلاش زیادی جهت تولید بهتر این محصول و نیز شناساندن این محصول به بازارهای جهانی شده است، ولی هنوز جایگاه ایران در بازار این محصول جایگاه مناسبی نمیباشد. در این مقاله، سعی شد جهت بهبود و افزایش بهرهوری تولید، ارتقای کیفیت، استفاده ...  بیشتر

تأثیر معیارهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در بهینهسازی الگوی کشت زعفران با استفاده از الگوریتم جهش ترکیبی قورباغه

صادق صادقی طبس؛ عباس خاشعی سیوکی؛ محسن پوررضا بیلندی؛ سید رضا هاشمی

دوره 3، شماره 2 ، آذر 1394، صفحه 123-133

https://doi.org/10.22077/jsr.2015.289

چکیده
  الگوی کشت به عنوان یکی از مهمترین پارامترهای مؤثر در مدیریت منابع آب مطرح میباشد. تعیین الگوی کشت برای یک منطقه کشاورزی، با مجهولات فراوانی همراه است. تنوع محصولات قابل کشت، درصد کشت، میزان آب مورد نیاز، اشتغال، میزان سوددهی هر محصول و همچنین میزان منابع آب دردسترس مجموعه عواملی هستند که در تعیین الگوی کشت مناسب موثر می باشند. این ...  بیشتر

فنولوژی و روند تشکیل بنههای دختری زعفران (Crocus sativus L.) در طی دوره رشد

علیرضا کوچکی؛ سید محمد سیدی

دوره 3، شماره 2 ، آذر 1394، صفحه 134-154

https://doi.org/10.22077/jsr.2015.290

چکیده
  زعفران (Crocus sativus L.) گیاهی چندساله و ژئوفیت تریپلوئید بوده که میتواند تا 8 الی 14 سال به دوره زندگی خود ادامه دهد. در طول هر فصل زراعی، زعفران مراحل رشد را پس از گلدهی، با تولید بنه های دختری از بنه مادری طی میکند. در طی دوره رشد، بنه های جدید عموماً در روی بنه های قدیمیتر تشکیل میشوند؛ به طوریکه تراکم گیاه افزایش مییابد. بر این اساس، تعداد ...  بیشتر

مطالعه روند تغییرات ترکیبات فنولی در طول دوره رشد زعفران با روش میکروفولین سیو کالتو

محمد حسینی؛ علیرضا صادقیان؛ فاطمه برکاتی

دوره 3، شماره 2 ، آذر 1394، صفحه 155-162

https://doi.org/10.22077/jsr.2015.291

چکیده
  ترکیبات فنولی در اندامهای مختلف گیاه زعفران به ویژه بنه همبستگی منفی با عملکرد اقتصادی زعفران دارد، اما باعث بهبود ویژگیهای کیفی این گیاه میشود. این طرح تحقیقاتی در سالهای 1991 و 1999با نمونه های گرفته شده از مزارع روستای آبرود در شهرستان تربت حیدریه انجام شد. در این تحقیق رابطه عملکرد اقتصادی گیاه زعفران با میزان ترکیبات فنولی در بنهها ...  بیشتر

مدلسازی اثرات تغییر اقلیم روی نیاز آبی زعفران در خراسان جنوبی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی

احمد جعفرزاده؛ عباس خاشعی سیوکی؛ علی شهیدی

دوره 3، شماره 2 ، آذر 1394، صفحه 163-174

https://doi.org/10.22077/jsr.2015.292

چکیده
  زعفران به عنوان محصول استراتژیک استان از اهمیت بالایی در توسعه کشاورزی برخوردار است. لذا بررسی اثرات پدیدههای مختلف بر عملکرد این محصول بسیار حیاتی خواهد بود. از جمله این پدیدهها اثرات تغییر اقلیم میباشد که به طور مستقیم اثراتی روی پارامترهای اقلیمی خواهد گذاشت. به منظور بررسی اثرات تغییر اقلیم روی نیاز آبی زعفران، از خروجی چهار ...  بیشتر

اثر قارچ پلوروتوس فلوریدا بر ترکیب شیمیایی، تجزیه پذیری شکمبه ای و تولید گاز بقایای علوفهای زعفران

وحید کاردان مقدم؛ محمد علی بهدانی؛ حمید کاردان مقدم؛ محمد حسن فتحی نسری

دوره 3، شماره 2 ، آذر 1394، صفحه 175-187

https://doi.org/10.22077/jsr.2015.293

چکیده
  با توجه به سطح زیر کشت و میزان تولید زعفران در کشور و به ویژه در استانهای خراسان و نیاز روز افزون به تولید علوفه، استفاده بهینه از بقایای علوفهای این گیاه میتواند نقش مهمی در تأمین بخشی از نیاز علوفه دامها در این استانها داشته باشد. تحقیق حاضر به منظور تعیین ترکیب شیمیایی و تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک بقایای علوفهای زعفران عملآوری ...  بیشتر

اثر خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک بر ویژگی های مورفولوژیکی و عملکرد زعفران (Crocus sativus L.)

پرویز رضوانی مقدم؛ سرور خرم دل؛ عبداله ملافیلابی

دوره 3، شماره 2 ، آذر 1394، صفحه 188-203

https://doi.org/10.22077/jsr.2015.294

چکیده
  خصوصیات خاک نقش اساسی را در رشد عملکرد گیاهان نظیر زعفران ایفاء می نماید. این آزمایش با هدف ارزیابی اثر ویژگی های فیزیکوشیمیایی خاک بر خصوصیات مورفولوژیکی، عملکرد بنه و گل زعفران در سال 1393 اجرا شد. خصوصیات مورد مطالعه خاک شامل بافت، کربن آلی، نیتروژن کل، فسفر قابل دسترس، پتاسیم قابل دسترس، اسیدیته و هدایت الکتریکی و صفات مورد مطالعه ...  بیشتر