دوره 12 (1403)
دوره 11 (1402)
دوره 10 (1401)
دوره 9 (1400)
دوره 8 (1399)
دوره 7 (1398)
دوره 6 (1397)
دوره 5 (1396)
دوره 4 (1395)
دوره 3 (1394)
دوره 2 (1393)
دوره 1 (1392)

آمار نشریه 

تعداد دوره‌ها 12
تعداد شماره‌ها 24
تعداد مقالات 247
تعداد نویسندگان 555
تعداد مشاهده مقاله 267,110
تعداد دریافت فایل اصل مقاله 289,903
نسبت مشاهده بر مقاله 1081.42
نسبت دریافت فایل بر مقاله 1173.7
 
درصد پذیرش 32
متوسط زمان تا اولین اقدام 1
زمان پذیرش (روز) 135
متوسط زمان داوری (روز) 52
متوسط زمان انتشار (بعد از پذیرش) 147
Google Scholar h-index 12 

 

گروه پژوهشی زعفران
گروه پژوهشی زعفران
 انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
 انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران 
جمعیت ایرانی علوم زعفران
جمعیت ایرانی علوم زعفران

 

به وبگاه نشریه پژوهش های زعفران خوش آمدید


نشریه پژوهش های زعفران، دوفصلنامه ای با دسترسی باز (به متن مقالات) است که توسط دانشگاه بیرجند و با همکاری انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران منتشر می شود و مقالات اصیل پژوهشی در تمامی زمینه های مرتبط با زعفران را منتشر می کند  (محورهای موضوعی نشریه را ببینید). در این نشریه از سیاست داوری تخصصی دو سو ناشناس در بررسی مقالات استفاده می شود و همه مقالات ارسالی باید با نرم افزار مشابهت یاب همیاب بررسی شوند تا از اصالت آنها اطمینان حاصل شده و پس از آن به دقت مورد ارزیابی قرار می گیرند. این نشریه در بررسی و انتشار مقالات علمی با احترام به قوانین اخلاق در نشریات، تابع قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار  (COPE) می باشد و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.  بر اساس آخرین ارزیابی صورت ‏گرفته توسط کمیسیون نشریات علمی کشور (سال 1402)، نشریه علمی پژوهشی "پژوهش های ‏زعفران" توانست رتبه "ب" را به خود اختصاص دهد.‏   (مطالعه بیشتر درباره این نشریه...)


با کمال مسرت به اطلاع پژوهشگران محترم می رساند نشریه پژوهش های زعفران در آخرین ارزیابی صورت گرفته توسط موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) در سال 1402 توانست در چارک Q1 قرار گیرد.

جهت مشاهده ارزیابی کلیک کنید


*** ارسال فرم تعهدات نویسندگان و فرم تعارض منافع هنگام ارسال مقاله ضروری است. (برای دریافت فرم ها به منوی فرم های نشریه مراجعه نمایید)


این نشریه با همکاری انجمن علوم و زراعت و اصلاح نباتات ایران منتشر می شود. 


ویژگی های اصلی نشریه

 


              


 

اثر سطوح کاهش یافته علف‏کش هالوکسی‌فوپ آر-متیل‌استر در ترکیب با برخی مواد افزودنی بر خصوصیات رشدی و گلدهی زعفران (Crocus sativus L.)

صفی الله همدرد؛ حمیدرضا فلاحی؛ حسین حمامی؛ حسین صحابی

دوره 13، شماره 1 ، خرداد 1404، صفحه 1-21

https://doi.org/10.22077/jsr.2025.8793.1261

چکیده
  تاکنون احتمال خسارت علف‌کش هالوکسی­فوپ­آرمتیل­استر (سوپرگالانت) بر گیاه زعفران به­خوبی مورد بررسی قرار نگرفته است. در این تحقیق گلدانی، اثر مقادیر کاهش یافته علف‌کش سوپرگالانت (صفر، 20، 40، 60 ، 80 و 100 درصد مقدار توصیه شده) و کاربرد مواد افزودنی (روغن گیاهی منداب، روغن معدنی سیتوگیت و عدم کاربرد روغن) در قالب آزمایش فاکتوریل بر ...  بیشتر

اثر مصرف کودهای پتاسیم و روی بر عملکرد گل و کلاله زعفران ) sativus L. (Crocus در استان خراسان رضوی
دوره 2، شماره 1 ، تیر 1393، ، صفحه 85-96

https://doi.org/10.22077/jsr.2015.332

چکیده
  زعفران ) sativus L. (Crocus یکی از گران ترین چاشنی های غذایی دنیا می باشد. با وجود اینکه ایران بیشترین میزان تولید زعفران جهان را به خود اختصاص داده است، لیکن میزان عملکرد در واحد سطح کمتری نسبت به سایر کشورهای تولید کننده این محصول را دارد. این تحقیق به منظور ارزیابی اثر بخشی مصرف پتاسیم و روی بر عملکرد گل و کلاله زعفران در جنوب شهرستان سبزوار ...  بیشتر

بهینه‌سازی پارامترهای خشک کردن زعفران با آون و مایکروویو با استفاده از مدلسازی سطح- پاسخ
دوره 5، شماره 2 ، اسفند 1396، ، صفحه 151-162

https://doi.org/10.22077/jsr.2017.737.1027

چکیده
  زعفران یکی از محصولات گران­بهای کشاورزی و دارویی در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران است. کروسین، پیکروکروسین و سافرانال به ترتیب به عنوان شاخص­های رنگ، طعم و بوی زعفران شناخته می­شوند. بهینه­سازی شرایط خشک کردن به عنوان مهمترین مرحله فرآوری زعفران نقش مهمی در حفظ کیفیت و بهبود رنگ، طعم و عطر دارد. در این تحقیق، تأثیر متغیرهایی ...  بیشتر

بررسی عوامل مدیریتی و اقلیمی مؤثر در خلاء عملکرد بین کشت مرسوم و آرمانی زعفران در استان‏های خراسان رضوی و جنوبی
دوره 7، شماره 2 ، اسفند 1398، ، صفحه 283-298

https://doi.org/10.22077/jsr.2019.2242.1089

چکیده
  میانگین تولید در کشت رایج زعفران در کشور 2/3 کیلوگرم کلاله خشک در هکتار می‏باشد. بر اساس طرح کشت آرمانی زعفران عملکرد کلاله خشک در سال اوج عملکرد معادل41 کیلوگرم در شهرستان فردوس، 38 کیلوگرم در شهرستان باخزر، 30  و 25 کیلوگرم در شهرستان تربت حیدریه در هکتار برداشت شده است. هدف از این تحقیق بررسی عوامل مدیریتی و اقلیمی تأثیرگذار در بروز ...  بیشتر

اثر خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک بر ویژگی های مورفولوژیکی و عملکرد زعفران (Crocus sativus L.)
دوره 3، شماره 2 ، آذر 1394، ، صفحه 188-203

https://doi.org/10.22077/jsr.2015.294

چکیده
  خصوصیات خاک نقش اساسی را در رشد عملکرد گیاهان نظیر زعفران ایفاء می نماید. این آزمایش با هدف ارزیابی اثر ویژگی های فیزیکوشیمیایی خاک بر خصوصیات مورفولوژیکی، عملکرد بنه و گل زعفران در سال 1393 اجرا شد. خصوصیات مورد مطالعه خاک شامل بافت، کربن آلی، نیتروژن کل، فسفر قابل دسترس، پتاسیم قابل دسترس، اسیدیته و هدایت الکتریکی و صفات مورد مطالعه ...  بیشتر

ارزیابی دانش بومی و نوین زراعت زعفران (مطالعه موردی: سرایان)
دوره 3، شماره 1 ، تیر 1394، ، صفحه 31-50

https://doi.org/10.22077/jsr.2015.311

چکیده
  مطالعة دانش بومی زراعت زعفران و مقایسة آن با دانش رسمی منجر به ارائة رهیافت های جدیدی در جهت کاهش خلاء عملکرد این محصول می شود. از این رو، در این پژوهش از طریق تهیة پرسشنامه و انجام مصاحبة حضوری با زعفران کاران به ارزیابی دانش بومی مرتبط با زراعت زعفران در شهرستان سرایان و مقایسة آن با نتایج تحقیقات علمی انجام شده، پرداخته شد. نتایج ...  بیشتر

بررسی تأثیر کودهای زیستی و شیمیایی در شرایط مختلف میزان فراهمی آب بر میزان عناصر برگ و بنه و کیفیت کلاله در زعفران

مهدی ابراهیمی؛ محسن پویان؛ محمد علی بهدانی؛ ساره حسینی؛ طیبه شاهی؛ حسین راغ آرا؛ حسین صحابی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 03 اردیبهشت 1404

https://doi.org/10.22077/jsr.2025.8156.1240

چکیده
  با هدف بررسی تاثیر کودهای زیستی و تنش خشکی بر میزان عناصر برگ و بنه و همچنین کیفیت کلاله در زعفران، این طرح به‌صورت کرت‌های خرد شده و در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در دو سال متوالی در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو سطح تنش خشکی (50 و 100% نیاز آبی زعفران) و شش سطح کودی (شاهد، 100% NPK ، 50% ...  بیشتر

بررسی اثر دانش بومی بر کشت زعفران، راهکاری جهت کاهش اثرات تغییراقلیم (مطالعه موردی: دشت نیشابور)

سینا فرش چین

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 خرداد 1404

https://doi.org/10.22077/jsr.2025.9228.1272

چکیده
  دانش بومی مجموعه‌ای از مهارت‌هاست که برپایه تجربه، مشاهده و تطبیق شرایط محیطی شکل گرفته‌است و بعنوان یکی از اندوخته‌های ملموس کشاورزان مورد استفاده بوده‌است. هدف این مطالعه، ارزیابی اقدامات کشاورزان دشت نیشابور با تمرکز بر کشت زعفران بعنوان راهکاری اکولوژیکی برخواسته از دانش بومی، به‌منظور کاهش تبعات تغییراقلیم بر کشاورزی، ...  بیشتر

مقایسه عملکرد و اجزای عملکرد گیاهان زیره سبز و کنجد در تناوب زراعی با زعفران و آیش

علی عابدین زاده؛ سیداحمد قنبری؛ محمدرضا اصغری پور؛ علیرضا سیروس مهر؛ احمد احمدیان

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 خرداد 1404

https://doi.org/10.22077/jsr.2025.9293.1276

چکیده
  این پژوهش عملکرد کمی و کیفی زیره سبز و کنجد را پس از برداشت زعفران بررسی می‌کند. آزمایش به‌صورت طرح اسپلیت پلات در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در تربت حیدریه و زاوه طی سال زراعی 1402-1401 انجام شد. تیمارها شامل دو سطح کاربری پیشین زمین (آیش 5 ساله و مزارع پس از برداشت زعفران) به‌عنوان کرت اصلی و دو گونه گیاهی (کنجد و زیره سبز) به‌عنوان ...  بیشتر

ابر واژگان