اثر فسفر و نیتروژن بر رشد رویشی و تولید بنه های دختری در زعفران

نسرین چاجی؛ رضا خراسانی؛ علیرضا آستارایی؛ امیر لکزیان

دوره 1، شماره 1 ، تیر 1392، صفحه 1-12

https://doi.org/10.22077/jsr.2013.352

چکیده
  زعفران (Crocus sativus) یکی از با ارزش ترین گیاهان ادویه ای و دارویی در دنیا و به ویژه در ایران است، اما علی رغم اهمیت این گیاه استراتژیک، تحقیقات زیادی در رابطه با نقش عناصر غذایی در این گیاه انجام نشده است. لذا این تحقیق با هدف بررسی اثر سطوح مختلف فسفر و نیتروژن بر جذب عناصر نیتروژن و فسفر و تولید بنه های دختری زعفران در باغ تحقیقاتی دانشگاه ...  بیشتر

ارزیابی رشد و عملکرد زعفران (.Crocus sativus L) تحت تأثیر کمپوست بستر قارچ و تراکم بنه

پرویز رضوانی مقدم؛ سرور خرم دل؛ افسانه امین غفوری؛ جواد شباهنگ

دوره 1، شماره 1 ، تیر 1392، صفحه 13-26

https://doi.org/10.22077/jsr.2013.353

چکیده
  استفاده از نهاده های آلی و تراکم مطلوب بنه دو عامل زراعی برای دستیابی به عملکرد بهینه در زراعت زعفران هستند. به منظور بررسی تأثیر تراکم بنه در مقادیر مختلف کمپوست بستر قارچ بر خصوصیات رویشی و عملکرد بنه، وزن گل و کلاله زعفران (Crocus sativus)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در فضای باز گلخانه تحقیقاتی ...  بیشتر

ارزیابی کارایی مدل‌های شبکه عصبی مصنوعی در تخمین عملکرد محصول زعفران بر اساس پارمترهای اقلیمی

ابوالفضل اکبرپور؛ امید خراشادیزاده؛ علی شهیدی؛ الهام قوچانیان

دوره 1، شماره 1 ، تیر 1392، صفحه 27-35

https://doi.org/10.22077/jsr.2013.431

چکیده
  زعفران به عنوان با ارزش ترین محصول کشاورزی و دارویی جهان جایگاه ویژه ای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد. در حال حاضر ایران بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران در جهان است، بطوریکه بیش از 7/93 درصد تولید جهانی این محصول گران بها به ایران اختصاص دارد، اما علیرغم قدمت کشت زعفران و ارزش افزوده این محصول در مقایسه با بسیاری از ...  بیشتر

ارزیابی اثر کودهای آلی و شیمیایی بر برخی خصوصیات مورفولوژیک و زراعی بنه زعفران (.Crocus sativus L) در تربت حیدریه

صبورا تیموری؛ محمدعلی بهدانی؛ محمد قادر قادری؛ بهزاد صادقی

دوره 1، شماره 1 ، تیر 1392، صفحه 36-47

https://doi.org/10.22077/jsr.2013.432

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر کودهای آلی و شیمیایی روی برخی از صفات مورفولوژیک و زراعی زعفران (Crocus sativus L.)، آزمایشی در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی با چهار تکرار در تربت حیدریه در سال زراعی 91-1390 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل کود های آلی گاوی نیمه پوسیده (40 تن در هکتار)، کود کمپوست (20 تن در هکتار)، کود کامل NPK با نسبت‏های (نیتروژن 50 کیلو، فسفر ...  بیشتر

بررسی روند تغییرات وزن و تعداد پداژه زعفران در مقادیر و روش های متفاوت آبیاری در دوره های مختلف کشت

مریم خزاعی؛ مرضیه منفرد؛ علی اکبر کامگار حقیقی؛ علیرضا سپاسخواه

دوره 1، شماره 1 ، تیر 1392، صفحه 48-56

https://doi.org/10.22077/jsr.2013.433

چکیده
  در این پ‍ژوهش روند تغییر وزن و تعداد پداژه های زعفران در دوره های مختلف کشت و در دو روش آبیاری کرتی و جویچه ای بررسی شد. نتایج نشان داد، تعداد پداژه ها در روش آبیاری جویچه ای به طور معنی داری بیشتر از کرتی می‌باشد و وزن پداژه ها نیز در اکثر دوره ها در روش آبیاری جویچه ای بیشتر است. تعداد کل پداژه ها و تعداد پداژه های با وزن کمتر از چهار ...  بیشتر

اثر مدیریت بقایای گیاهی و کاشت گیاهان پوششی بر تراکم و جمعیت علف های هرز و خصوصیات زراعی و عملکرد زعفران (.Crocus sativus L)

جواد شباهنگ؛ سرور خرم دل؛ افسانه امین غفوری؛ رحمت اله قشم

دوره 1، شماره 1 ، تیر 1392، صفحه 57-72

https://doi.org/10.22077/jsr.2013.434

چکیده
  به منظور بررسی اثر انواع بقایای گیاهی و گیاهان پوششی بر فراوانی نسبی، تراکم و زیست توده علف های هرز و برخی خصوصیات زراعی زعفران، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در دو سال زراعی 89-1388 و 90-1389 اجرا شد. تیمارها شامل بقایای سه گیاه آفتابگردان، جو و سیر و گیاهان پوششی ...  بیشتر