مقایسه غلظت عناصر غذایی پرمصرف در بنه زعفران در مزارع چندساله در خراسان جنوبی

مبینا مکتب داران؛ محمد حسن سیاری زهان؛ مجید جامی الاحمدی؛ غلامرضا زمانی

دوره 7، شماره 1 ، شهریور 1398، ، صفحه 145-159

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.1355.1053

چکیده
  زعفران با نام علمی (Crocus sativus L.) یکی از مهم ترین محصولات صادراتی ایران است. لذا تحقیق حاضر با هدف تعیین غلظت عناصر غذایی نیتروژن، فسفر و پتاسیم در بنه گیاه زعفران در تعدادی از اگرواکوسیستم‎های خراسان جنوبی (قائن و نهبندان) در سال ۱۳۹۴ انجام شد. اطلاعات مورد نیاز از دو منطقه قائن و نهبندان از مزارع سه، پنج و هفت ساله تهیه گردید و از هر ...  بیشتر

تأثیر فعالیت ریشه زعفران و سطوح کود حیوانی بر فراهمی عناصر غذایی در خاک

محمد حسن سیاری زهان؛ مجید جامی الاحمدی؛ یاسین هلال بیکی

دوره 6، شماره 2 ، اسفند 1397، ، صفحه 269-282

https://doi.org/10.22077/jsr.2018.1396.1055

چکیده
  فراهمی عناصر غذایی در محیط ریشه گیاه و بهبود وضعیت فیزیکی خاک با استفاده صحیح و مقدار کافی از کود حیوانی می­تواند موجب بهبود عملکرد زعفران شود. این مطالعه در نهالستان دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با چهار تکرار در گلدان‌های 25 کیلویی خاک در سال 1394- 1393 اجرا شد. تیمارها شامل شاهد (عدم کاربرد کود)، ...  بیشتر