• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اعضای مشورتی هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
پژوهشهای زعفران
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 7 (1398)
دوره دوره 6 (1397)
دوره دوره 5 (1396)
دوره دوره 4 (1395)
دوره دوره 3 (1394)
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 2 (1393)
دوره دوره 1 (1392)
کاردان مقدم, وحید, بهدانی, محمد علی, کاردان مقدم, حمید, فتحی نسری, محمد حسن. (1394). اثر قارچ پلوروتوس فلوریدا بر ترکیب شیمیایی، تجزیه پذیری شکمبه ای و تولید گاز بقایای علوفهای زعفران. پژوهشهای زعفران, 3(2), 175-187. doi: 10.22077/jsr.2015.293
وحید کاردان مقدم; محمد علی بهدانی; حمید کاردان مقدم; محمد حسن فتحی نسری. "اثر قارچ پلوروتوس فلوریدا بر ترکیب شیمیایی، تجزیه پذیری شکمبه ای و تولید گاز بقایای علوفهای زعفران". پژوهشهای زعفران, 3, 2, 1394, 175-187. doi: 10.22077/jsr.2015.293
کاردان مقدم, وحید, بهدانی, محمد علی, کاردان مقدم, حمید, فتحی نسری, محمد حسن. (1394). 'اثر قارچ پلوروتوس فلوریدا بر ترکیب شیمیایی، تجزیه پذیری شکمبه ای و تولید گاز بقایای علوفهای زعفران', پژوهشهای زعفران, 3(2), pp. 175-187. doi: 10.22077/jsr.2015.293
کاردان مقدم, وحید, بهدانی, محمد علی, کاردان مقدم, حمید, فتحی نسری, محمد حسن. اثر قارچ پلوروتوس فلوریدا بر ترکیب شیمیایی، تجزیه پذیری شکمبه ای و تولید گاز بقایای علوفهای زعفران. پژوهشهای زعفران, 1394; 3(2): 175-187. doi: 10.22077/jsr.2015.293

اثر قارچ پلوروتوس فلوریدا بر ترکیب شیمیایی، تجزیه پذیری شکمبه ای و تولید گاز بقایای علوفهای زعفران

مقاله 7، دوره 3، شماره 2، پاییز و زمستان 1394، صفحه 175-187  XML اصل مقاله (632 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22077/jsr.2015.293
نویسندگان
وحید کاردان مقدم1؛ محمد علی بهدانی2؛ حمید کاردان مقدم3؛ محمد حسن فتحی نسری* 4
1دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
2دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
3دانشجوی دکتری منابع آب، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
4دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
چکیده
با توجه به سطح زیر کشت و میزان تولید زعفران در کشور و به ویژه در استانهای خراسان و نیاز روز افزون به تولید علوفه، استفاده بهینه از بقایای علوفهای این گیاه میتواند نقش مهمی در تأمین بخشی از نیاز علوفه دامها در این استانها داشته باشد. تحقیق حاضر به منظور تعیین ترکیب شیمیایی و تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک بقایای علوفهای زعفران عملآوری شده با قارچ صدفی پلوروتوس فلوریدا به روشهای درون کیسهای و آزمون تولید گاز در آزمایشگاه تغذیه دام دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند با 2 تیمار و بر مبنای آزمون مقایسه دو میانگین )تی استیودنت( انجام شد. به این منظور، بقایای علوفهای زعفران در اواخر مرحله رکود گیاه برداشت و با قارچ پلوروتوس فلوریدا عملآوری گردید. نتایج بر مبنای آزمون مقایسه دو میانگین )تی استیودنت( و با استفاده از نرمافزار آماری - SAS تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که فرآیند عمل آوری با قارچ، موجب کاهش معنیدار ماده خشک، فیبر نامحلول در شوینده خنثی و فیبر نامحلول در شوینده اسیدی و افزایش معنیدار پروتئین خام بقایای علوفهای زعفران شد )مقادیر ماده خشک، پروتئین خام، فیبر نامحلول در شوینده خنثی، فیبر نامحلول در شوینده اسیدی و خاکستر ، نمونه ها قبل از عمل آوری به ترتیب 9/93، 6/6، 9/45، 0/38 و 2/5 درصد ماده خشک و پس از عملآوری به ترتیب7/67، 8/14، 2/28، 7/26 و 7/6 درصد ماده خشک بود(.  عمل آوری سبب افزایش معنیدار فراسنجههای تجزیهپذیری ماده خشک در شکمبه شامل بخش سریع تجزیه، بخش کند تجزیه و ثابت نرخ تجزیه شد. همچنین عملآوری بقایای زعفران سبب افزایش معنیدار تولید گاز حاصل از بخش با پتانسیل تجزیهپذیری، انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده آلی و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر شد. به طور کلی، به نظر میرسد که عملآوری با قارچ صدفی پلوروتوس فلوریدا باعث بهبود ارزش غذایی بقایای زعفران شد.
کلیدواژه‌ها
بقایای زراعی؛ عمل آوری با قارچ؛ انرژی قابل متابولیسم؛ قابلیت هضم ماده آلی
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 687
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 377
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.